Чудесна гарнитура за всяко месо

Необходими продукти: 230 г моцарела, 8 тънки ивици бекон, 1 кг картофи, 125 мл мляко, 60 г масло + за смазване на формата, 150 г твърд настърган кашкавал, 100 г заквасена сметана, 50 г зелен лук,сол, черен пипер

Приготвяне: Моцарелата се настъргва на едро ренде. Беконът се запържва до златисто от двете страни в загрят тефлонов тиган, без мазнина. Прехвърлете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.

Нарежете картофите в средни кубчета и сипете във вряща вода. Варете до готовност. Добавете мляко и масло и смачкайте на пюре. Добавете настъргания твърд кашкавал, половината моцарела, заквасената сметана и нарязания на ситно зелен лук. Посолете и поръсете с черен пипер.

Беконът се нарязва на малки парчета и добавете към картофеното пюре. Добре се разбърква. Прехвърлете в термоустойчива форма, която предварително сте намазали с масло. Поръсете с останалата моцарела и зелен лук.

Печете в предварително загрята до 180°C фурна за 20-30 минути.