Поднася се топла, подправена с чесън и оцет
Необходими продукти: 500 г свински крачета или около 300 г свински уши и опашки, глава лук, морков, резен целина, корен магданоз, дафинов лист, 1-2 зърна бахар, 1-2 зърна карамфил, 5-6 зърна черен пипер, чаена чаша прясно мляко, 50 г масло, главичка чесън, 2-3 супени лъжици оцет, сол.
Приготвяне: Свинските крачета се измиват добре, заливат се със студена вода и се слагат да се варят. Когато поомекнат, се прибавят нарязаните корени, лукът, няколко скилидки чесън и подправките. След като крачетата се разварят напълно, се изваждат, месото се обира, нарязва се на парченца и се връща в прецедения бульон. Супата се кипва, вари се още 5-10 мин. и се снема от огъня. Прибавят се прясното мляко и сгорещената мазнина, оцветена с чаена лъжичка червен пипер.
Пачата се поднася топла. Отделно се сервира счукан чесънът със сол и оцет.
Коментари