Предястие “Елхови топки”

31 декември 2017
Кулинария
0
30177
 

Продукти: 300 г пилешко филе, 100 г кашкавал, 50 г орехи, 12 яйца, 3 суп. лъж. майонеза, 10-12 маслини (без костилки), 1 връзка зелен копър, пера зелен лук за украса, 1-2 скилидки чесън, сол на вкус

Приготвяне: Месото и яйцата се сваряват и се оставят да изстинат. В купа се смесват ситно нарязаното месо и настърганите яйца. Добавят се настъргания кашкавал и ситно нарязания копър. Прибавете майонезата с пресования чесън и разбъркайте добре.

Орехите се смилат.

С лъжица вземете малко от сместе и оформете топче, което оваляйте в смените орехи. Подредете върху сервировъчната чиния. Срежете маслините на пряко и ги поставете върху топчетата. От перата лук оформете дръжките на "елховите топки".

Добър апетит! 

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Кулинария
20781
0

Рулцата от краставица със зеленчуков пълнеж е интересно предястие, с което всеки начинаещ кулинар може да се справи. Продукти: 5-7 чери домати, 10 зелени мариновани маслини, 1/2 чушка,

14949
0

Месното руло с яйце е вкусно и оригинално ястие, което може да се поднесе и на празнична маса. Продукти: Пилешки гърди (обезкостени) и черен пилешки по 300-350 г; 6 яйца, 1 глава лук, 1 морков,

12735
0

Пилешкото филе с гъби, покрито със сочна кашкавалена коричка и запечено в гюведже. Никой не може да остане равнодушен! Продукти: 200 г пилешко филе, 150 г пресни гъби, 50 г твърд кашкавал,

12807
0

Предлагаме ви да подготвите лека ароматна супа с много полезни зеленчуци. Варените яйца ще бъдат чудесно допълнение към това почти диетично ястие. Продукти (за 3,

9135
0

Продукти (за 2-4 порции): 5 варени яйца, 300 г варени макарони (спирали, панделки, мидички), 200 г сирене или настърган кашкавал, 1-2 скилидки чесън, 8-10 листа пресен босилек, майонеза на вкус,

Още от Фермер
1377
0

Сравнението е лесно по отношение на рецепторите на другите насекоми -  едва 62 при плодни мухи и 79 в комари. Има и още изненади в полза на пчелите: * Техните изключителни обонятелни способности

2430
0

Почти е невъзможно да се отговори на този въпрос с някаква точност, поради липса на данни и различия в съществуващите данни, пише Лан Слъдър, пчелар любител, информира quora.com.

9531
0

Причините за етиолирането, т.е. растенията стават тънки, светлозелено оцветени и много нежни - могат да са различни. Най-добре е превантивно да вземете мерки и да не допуснете растенията да

612
0

България отново е осъдена от Европейската комисия (ЕК) за неспазване на екологичното законодателство на Съюза. Този път присъдата касае важни природни местообитания в Рила,

1881
0

В бъдеще ще се разчита все повече на биологични, екологични, биодинамични технологии Гергана Младенова От векове хората обработват почвата по един или друг начин, за да се изхранват с плодовете й.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

“Живата вода на България” ще проверява знанията по български на децата от V до VII клас Превод на текст, пълен с чуждици, и транслитерация на друг с латински букви ще са част от задачите на ново състезание по български език за ученици от V до VII клас. То се организира от гражданско сдружение “Живата вода на България”,

Димитър Бербатов обяви на феновете си, че могат да гледат първата му роля във филм в кината от 11 май. "Башар Рахал и Бойко Кръстанов, знаете кой е най-добре изглеждащият мъж на снимката", каза Бербатов с намигване към другите двама актьори участващи в "Революция Х". Голямата футболна звезда Бербатов влиза в ролята на мутра за актьорския си дебют

- Общото събрание на БАН разпределило субсидията 16:1 за публикации и не останали пари за приложна наука - Ще искат от правителството отделен бюджет като всяка национална хидрометеорологична служба по света Времето през почивните дни ще е топло и слънчево, но около Гергьовден се очакват дъждове. (Виж още какви температури ни очакват по празниците

Отговор:Карамфилът е многогодишно студоустойчиво растение. Нискостъблените сортове могат да се отглеждат целогодишно и нямат период на покой. Дори затрупани под снега листата се запазват свежи и зелени, а...
youtube video
Към галерията с видеа