По-нежни са, съхраняват се по-трудно
Ако искате да съхраните батати по-дълго време, избирайте клубени с гладка повърхност, без цепнатини, дупки и натъртвания. Ако на пипане бататът изглежда мек, също не е подходящ.
За разлика от картофите, които са устойчиви на натиск, бататите са доста по-крехки. Затова ги мийте внимателно.
* Неизмити батати могат да се запазят в продължение на седем до десет дни, като се държат в тъмни и сухи помещения.
* Не съхранявайте картофи в помещения с ниска температура под 10 градуса, в противен случай това ще ги направи по-твърди и жилави.
* Освен това не трябва да държите бататите в хладилник преди да ги сготвите.
* След обработка можете да ги оставите в хладилника до една седмица.
Коментари