Естрагонът е многогодишно тревисто растение от рода на пелина, познато е и под името тарос.

Използва се за подправяне на риба, яйца, сирена, картофи, задушени зеленчуци, гъби, в средиземноморската кухня, за приготвяне на сосове за паста. С естрагон се ароматизира дижонска горчица, също се приготвя ароматизиран оцет за подправяне на зелени салати.

Растението има дребни зелени цветове и не образува семена.

Може да размножите подправката през пролетта или есента. Това става чрез отделяне на издънките от старите растения или разделяне на коренището. Новите растения се вкореняват за около месец.

. Естрагонът не е взискателен към почвата.

. Най-добре е да се отглежда на слънчево място.

. Грижите за растението са поливане и разрохкване почвата.

През лятото стъблата и листата се режат няколко пъти и се сушат на сянка.