Отдавна хората приписват на цветята и растенията магически свойства. Едни цветя носели на своите стопани успех в работата и богатство, други – мир и спокойствие у дома, трети прогонвали злите сили, на четвърти помагали да намерят дългоочакваната любов.

Кактус

Този бодлив гост от субтропиците е истински страж на дома. На всички растения имащи бодли се приписва свойството да пазят дома от нечисти сили. Затова се смята, че кактусът е пазител на мира и спокойствието. Той трябва да се разположи "на пътя на тъмните сили" – до вратата или на прозореца. Кактусът поглъща компютърното излъчване, затова се препоръчва да се постави около монитора.

Циклама

Това цвете е получило названието миротворец. То помага за преодоляване на конфликтите, успокоява капризните деца. Цикламата помага на стопанина си да преодолее комплексите си, затвореност и излишна стеснителност. Дарява вяра в доброто и надежда на отчаяния.

Лимон

Този представител на семейството на цитрусовите влияе положително на настроението. Стопаните на дом, в който има лимон не страдат от депресия, нямат проблем с финансиите. И ако говорим не за мистичните, а за реалните свойства на лимона, то той отлично дезинфекцира въздуха в помещенията, убива микробите, ароматизира приятно помещението.

Традесканция

Счита се за най-проверено средство за прогонване на недоброжелатели. Това е цветето източник на радост и оптимизъм. Зарежда обитателите на дома с енергия, дарява ги с чувство за хумор и самоирония, пази от заболявания на горните дихателни пътища.

Азалия

Това красиво цвете създава около себе си положителна енергия. Действа благотворно на съпружеската любов, затова се подарява на младоженци. Помага да се намери правилното решение и да се решат спорни въпроси.

Теменужки

Теменужкете се приемат за символ на нежност, девственост и скромност, закрилят романтичната любов.