Специалисти са създали бургер, който "кърви" като истински, но дори не съдържа говеждо месо, пише в. "Дейли стар".

Т.нар. "кюфтета в епруветка" се очаква да бъдат сред водещите тенденции в гастрономията през 2018 г., предаде БТА. 

За да "цвърчи" бургерът като истинско кюфте, експертите са използвали кокосово масло. "Кървавата" консистенция, напомняща за същинско месо, представлява микс от смлени гъби и червено цвекло.

От британската фирмата "Moving Mountains" смятат, че продуктът им ще допадне дори на най-заклетите почитатели на месото.

Създаването на 100-процентовия растителен бургер Б12 е отнело на екип от учени, кулинари и фермери две години. Продуктът представлява най-близката алтернатива на месо във Великобритания. Производството му е свързано с потреблението на по-малко земеделска площ и вода, както и с отделянето на по-малко парникови газове, отбелязват създателите на "кървящия" безмесен бургер.