Традиционният коледен фермерски пазар в София ще се проведе на 17 декември 2017 г. в неделя на ул. "Оборище", между бул. "Васил Левски" и храм-паметника "Св. Александър Невски" от 11 до 18 ч.

Автомобилното движение ще бъде спряно в само в този участък на ул. "Оборище", казаха от Столична община - един от организаторите.

Столичани ще могат да закупят директно от производителите екологични и био продукти - сирена, млека, плодове и зеленчуци, месни деликатеси и зимнина.

За децата са предвидени арт работилници.

Искаме да изолираме прекупвачите от веригата, контактът с хората, произвели храната е много важен за много от потребителите, заяви изпълнителният директор на "Пазари ЮГ" Николай Попов.

Той обещава на столичани и гости, че ще има изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на нашите производители.

Коледния дух ще е допълнен с арт зона за ръчно правени подаръци, кулинарен кът с изкушенията на нашите майстори, и ред приятни изненади.