Необходими продукти: 500 г кайма, 1 бр. Яйце, 1 глава лук, 1 филия хляб напоена в прясно мляко, подправки - кимион, черен пипер, чубрица, 1 бр. варено яйце, 1 бр. сварен морков, 50 г сварен грах, 4-5 с. л. галета, магданоз, 5-6 бр. големи листа от кисело зеле
Начин на приготвяне: Зелевите листа се сваряват за около 10 минути. През това време подготвяме каймата, като я омесваме с яйцето, лука, хляба, подправките и магданоза. Омесва се хубаво и се слага в хладилник малко да се стегне. Зелевите листа подреждаме внимателно едно до друго или както ви е удобно за да може после да се навива хубаво.
Върху зелето слагаме малко галета, слагаме каймата, отгоре подреждаме на кубчета морков, грах, яйцето на колелца, поръсваме малко с олио и върху яйцето слагаме малко червен пипер. Завиваме на руло, поръсваме отгоре с останалата галета, слагаме рулото върху хартия за печене и печем на умерена фурна до готовност.
Коментари