Времето през нощта ще бъде предимно ясно, с минимални температури между минус 3 и 2 градуса, по Черноморието - по-високи. Утре ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от югозапад. Главно в западната част на Дунавската равнина и в отделни райони на Горнотракийската низина ще се образува ниска облачност или мъгла, и там дневните температури ще остават малко по-ниски; в останалата част от страната максималните ще са между 10 и 15 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 12-14 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода ще е 10-12 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В сряда през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. Главно в западната част на Дунавската равнина и в отделни райони на Горнотракийската низина ще бъде мъгливо и там дневните температури ще остават малко по-ниски. Вятърът ще бъде от югозапад-запад, слаб до умерен. По-късно през деня от запад облачността ще се увеличи.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутринта на места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад, а дневните температури слабо ще се понижат.