Голите зелеви сарми са страхотна възможност да спестите време. Не е необходимо нито да ги завивате, нито да варите зелевите листа. Готвенето им е удоволствие.

Продукти: 300 г бяло зеле, 400 г кайма, яйце, морков, копър, зелен лук, 2 суп. лъж. галета или смес за паниране, 4 суп. лъж. доматена паста, сол ичерен пипер на вкус

Приготвяне: Зелето се нарязва в дълбока купа. Добавя се мляното месо. Посолява се и се поръсва с черен пипер на вкус. Прибавят се яйцето и галетата. Всичко добре се смесва.

Оформят се малки кюфтета, които се нареждат в подходяща тавичка.

Поръсете със настъргани моркови и ситно нарязан копър. Доматено пюре, разредете с 1 чаша гореща вода и малко сол. Полейте кюфтенцата с доматената смес.

Покрийте с фолио и поставете във фурна, загрята до 180 градуса, за 1 час. Извадете от фурната и поръсете със ситно нарязан зелен лук.

Нашите вкусни мързеливи зелеви сарми на фурна са готови. Може да се сервира на масата.