Николай Стефчов е агробизнесмен №1 на България

06 декември 2017
Новини
0
9072
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 

"Изключително съм развълнуван. Приемам този приз от името на всички наши клиенти, колеги. Прекланям се пред всички вас". Това заяви новият агробизнесмен на България за 2017 г. Николай Стефчов, собственик и управител на фирма „Агритоп“.

За първи път в конкурса на вестник "Български фермер" голямата награда бе връчена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Имахме за задача да изградим няколко работещи ферми. Пожелавам на всички колеги да усетят хубавото от тази работа. Да продължават да работят качествено и кадърно, предлагайки конкретни действия за разрешаване на дребните детайли", каза той.  

"Това, което ни обединява е, че се явяваме като прозорец за българските фермери. Аз от 30 години знам за този вестник. Може и по-малко да е, но в маркетинга се опитваме да преувеличаваме положително. Вестникът обаче е важен фактор на българския пазар", каза агробизнесменът за 2017 г.

Нека да не забравяме, че всеки, който се чувства специалист в сектора, трябва да се развива в инженеринговата дейности. Искам да поздравя всички фирми, които получиха награди преди мен. Има много хора, които също са заслужили награди. 

Той отчете и положителните резултати, които вече се виждат у нас като  подобрените условия за износ.

Стефчов има 20 годишен опит в българското земеделие, а бизнесът си с фирма „Агритоп“ стартира през 2002 г. Младият и успешен предприемач последователно и с надграждане успя да утвърди фирма „Агритоп“ като безспорен лидер в сектора.
С екипа на "Агритоп" Стефчов допринася за умножаването на устойчиво развиващи се модерни животновъдни ферми у нас. Компанията налага модел на работа, който е в полза на българското земеделие и животновъдство - компетентно консултиране, предоставяне на работещо решение и коректност към клиентите.
През последните няколко години фирмата много активно развива инженеринговата си дейност– планиране, проектиране, изграждане, оборудване и експлоатация на животновъдни ферми. Изградените от фирмата ферми са ефктивно работещи стопанства и образци за модерно животновъдство.

Призът "Млад агробизнесмен" бе за Венелин Делгянски

Той е един от най-типичните примери за фермер успешно второ поколение в агробизнеса - поел щафетата от баща си - Йосиф Делгянски. Семейната фирма „Гранд Агро“ в гр. Раковски стопанисва 75 хил. дка в 10 села на областите Пловдив и Стара Загора. 

Отличието връчи Румяна Иванова, директор на дирекция „Малки и средни предприятия и агробизнес“ в Банка ДСК.

"Тази наградана не е само за мен като млад фермер.Трябва да знаете, че като мен има още стотици фермери, които наследяват земеделието и се грижат то да просперира в България", заяви младият агробизнесмен. 

Компания, наложила на пазара нов продукт(технология), е „Еуралис Семена България“

Тя бе отличена за налагането на българския пазар нова генетична група царевица Tropical Dent, която е следствие от близо 10 години задълбочено изследване и хиляди биотехнологични анализи. Хибридите, представители на тази технология са стабилни, значително подобряват добива и осигуряват отлично качество и печалба за фермерите.

Отличието и ваучер за продукти на „Евроферт“ връчи Стефан Димитров, председател на Съвета на директорите на „Евроферт“.

"С този вестник ние си сверяваме часовника", каза той.

За най-добър износител  бе избрана фирма „Пелтина“,

водещ производител на зеленчукови консерви за страната и чужбина и един от ключовите партньори на Лидл България с изключително добри резултати в износа през 2017 година. Консервната фабрика е в. гр. Искър, Плевенска област и работи предимно за външния пазар. В момента той заема над 85% от цялата произвеждана стокова номенклатура. 

Тина Карадимова-Миланова, управител и собственик на „Пелтина“ получи отличието от Драгомир Илиев, търговски директор на "Лидл България".

"Чест и отговорност е да получа наградата на този светъл празник. От последните 16 години нашата продукция се изнася извън България, предимно в България. За тези години получихме международни признания и награди. Днес получаваме първата и най-ценнта българска награда", заяви собственичката на фирмата. 

"Агроиноватор" стана NIK

водеща компания в сектор земеделие, която повече от 15 години внедрява иновативни решения за автоматизация на земеделската техника, разработва собствени софтуерни продукти и развива най-модерната почвена лаборатория на Балканите. 

Отличието връчви Любомир Коралов, заместник главен редактор на в. „Български фермер“.Получи го управителят на НИК Иво Куманов.

"Благодаря на "Български фермер" за високото отличие. Вече 15 години следваме нашата страст - да внедряваме нови технологии в земеделието. Вчера поставихме началото на новата ни инициатива - НИК Академи", каза Куманов

Победител в категорията за

компания, популяризираща добрите практики

в животновъдството е HL-TopMix

То е сред най-успешните предприятия за производство на комбинирани фуражи и специализирани продукти за всички видове животни в България. Освен, че консултират и обучават животновъдите, специалистите на компанията популяризират сред тях и добри световни практики в храненето и отглеждането на животните. 
Отличието връчи Блага Букева, редакционен директор на в. „Български фермер“.
Получава го Габриела Стефанова, експорт мениджър на ТорMix.

"Благодаря за тази награда. Тя е още един знак за добрата съвместна работа. За нас е изключителна нагада, че компанията е разпознавана като доверен партньор", каза Стефанова. 


„Еко Асорти 05“ стана "Агроинвеститор"

В последните три години управителят на фирмата Петър Байчев – носител на приза „Агробизнесмен на България“ за 2000 г., инвестира в повишаване и подновяване на мощностите, свързани с производствените процеси – производство и съхранение на зърно, производство и преработка на месо. Например: Модерна изцяло атоматизирана свинеферма за производство на 3000 бр свине. Изградена по мярка 121 на стойност 2 100 000 лв. Има и редица инвестиции в трактори, комбайни, зърнобаза, земеделски земи. 

Отличието връчи Иванка Багдатова-Мизова, зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие". Получи  го управителят на „Еко Асорти 05“ Петър Байчев.

Той се похвали, че има напълно изпълнен проект. С него кандидатствал по мярка 4.1."Макар и с 36 точки още чака одобрение, но аз си го направих",обясни той.

Фирма „Пестицид“ грабна приза за "Агротърговец"

„Пестицид“ е предпочитан български търговец на семена, торове и препарати за растителна защита, но и производител, допринесъл с дейността си и продажбите за развитие на земеделските стопанства. Фирмата с 25-годишна история предлага разнообразие от над 2500 продукта за фермерите, собствена селекция и семепроизводство и качествени консултантски услуги.

Отличието връчви Васил Аспарухов, главен редактор на в. „Български фермер“.
Получи го Добромир Марков, търговски мениджър на „Пестицид“ за Южна България.

"Благодаря за оценката, която олицетворява тази награда", каза Марков.

Учен с принос за утвърждаването на българските сортове е доц. Даниела Ганева, директор на института по зеленчукови култури "Марица" в Пловдив.

Създателят на българските сортове домати "Розово сърце" и „Алено сърце“ е един от най-големите специалисти у нас в областта на селекцията и семепроизводството на зеленчукови култури. Тясно се занимава със селекцията при доматите.

Институтът „Марица“ продължава да селектира и да произвежда семена от нови български сортове. След тях тази година са зеления фасул „Еврос“ и Ивайловска капия – съвместна разработка с Опитната станция в Пазарджик.

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева връчи приза.

"Това е наградата не само за мен, а за целия колектив, с който работя. Аграрната наука е важна за успеха и развитието на земделския бизнес и производство",заяви Ганева.

Следващата награда бе за

Компания с принос в обучението на кадри - „Варекс“

Тя е една от водещите фирми в сектора търговия с машини за селското, горското и комуналното стопанства. Средната възраст на работещите във компанията е 35 години. Това се дължи на факта, че още в началото на дейността си "Варекс "се насочва към техническите университети в София, Пловдив и Русе, където със съдействието на ръководствата им, прави поредица от презентации с цел набиране на кадри сред дипломантите.  Ръководството на "Варекс" с готовност посреща всяка инициатива на университетите за практически занимания със студентите, а през 2018 г ще реализира проект с един от големите университети, обучаващи кадри за сектора.

Отличието връчи управителят на „Медийна група България“ Венелина Гочева на Милен Радуков, директор следпродажбени услуги на „Варекс".

"За нас е огромна чест и голямо признание", каза той. И добави, че ще продължат да подават ръка на младите кадри и на образователната система."

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Новини
5400
0

Усложнената метеорологична обстановка в нашата страна ще продължи и през следващите дни. Снегът и понижаването на температурите се дължат на бавно подвижен средиземноморски циклон.

1836
0

Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 18 области, а жълт за останалата част от страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

477
0

Какво бихте направили ако се натъкнете на множество вцепенени щъркели, покрити с лед и лежащи в затрупано от сняг поле? В България хората ги прибират в домовете си,

306
0

Днес, с умерен и временно силен североизточен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Ще вали сняг, в Горнотракийската низина - дъжд, но със застудяването дъждът ще се примесва и ще преминава в

2421
0

Цената на земеделската земя у нас е скочила почти двойно за петгодишен период, отчита анализ на Евростат за цените и наемите на земеделска земя в ЕС през 2016 г. През 2011 г.

Още от Фермер
513
0

Славин Чавдарски от благоевградското село Пороминово е разширил бизнеса си 5 пъти с пари от програмата за пчеларство Девора Недялкова За десет години пчелар от благоевградското село Пороминово

594
0

В машините са вложени нови технологии, които оптимизират и автоматизират прибирането на зърното, улесняват и правят работата по-удобна Зърнопрбиращата техника на John Deere получи наградата на

2223
0

Ниските температури ще причинят още измръзвания на цветните бутони при овошките Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ - БАН В края на второто десетдневие на март настъпи застудяване и рязка промяна

2862
0

Ако има влага, бързо се развиват плесени. И ако не се вземат бързи мерки, затоплящите материали плесенясват силно, а това крие огромен риск за живота на пчелите.

801
0

На 23 март 2018 г. (петък) в с. Лудогорци, обл. Разград ще се проведе информационна среща (семинар с демонстрация) на тема "Технологични изисквания и иновативни решения при отглеждане на сливови

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Велико Търново да бъде признато официално за историческа и духовна столица на България призова управляващите кметът на Велико Търново Даниел Панов. В официалното си слово в храма "Св. 40 мъченици" той открои значимостта ри Втората българска държава на старопрестолния град и каза, че той съхранява величието, гордостта и родолюбието на българите.

Войната в Сирия не свършва. САЩ продължават да снабдяват опозиционните групировки в Сирия с оръжия от Източна Европа. Eurasia Daily продължава да следи за доставките: само през февруари и само от България американските контрагенти на Пентагона са получили 23 тона боеприпаси за сирийските джихадисти.

От няколко дни Деси Цонева се радва на слънцето и кристалната вода на океана на Малдивите. Водещата всеки ден споделя снимки от екзотичната дестинация, на която е придружена от нейния любим мъж. На един от кадрите тя написа: "Обичам те, мой господине". Двамата присъстваха и на парти в подводен ресторант, където Деси позира на тъмно,

Отговор:Пръскането с карбамид е полезна практика, но в края на вегетацията. Особено за овошки, които през годината са имали силно нападение от струпясване, като ябълки и круши. За тази цел в началото на...
youtube video
Към галерията с видеа