Едногодишните договори за наем няма да бъдат вписвани от фермерите

06 декември 2017
Новини
0
11367
Няма снимка
Акад. Атанасов и фермерът Петър Байчев разговарят по въпроса за иновациите
1 2
 

Това стана ясно на дискусията, придружаваща връчването на приза "Агробизнесмен на България" за 2017 г.

Фермерът Петър Байчев зададе въпрос към законодателите и управляващите за едногодишните наемни договори за обработка на земя и попита как ще бъде решен занапред проблемът, защото те създават проблем на фермерите да ги вписват всяка година и да плащат за това.

Той попита как ще бъде решен проблемът още през 2018 г.  и как законодателят ще съдейства.

Не се предвижда за едногодишните договори за наем да има вписване, отговори зам.-министърът на земеделието Вергиния Кръстева, тя съобщи, че няма такъв предвиден текст в законопроекта.

На друг въпрос за помощта, която се полага на фермерите като отстъпка за акциза, която ползват регистрираните земеделски производители, тя заяви, че сумата ще бъде преведена и тази година на фермерите в размер на 82 млн. лева.

Бъдещето на ОСП е в иновациите, това вече е известно и от съобщението на Европейската комисия, заяви акад.Атанас Атанасов. По този повод той зададе въпроса на представителите на парламента и МЗХГ как у нас ще се работи по темата за внедряване на  новостите в земеделието.

Академик Атанасов съобщи, че на 27 и 28 януари у нас ще гостува холандска научна делегация, която ще обяясни как страната внедрява новостите и как постига  два път пъти повече с два пъти по-малко средства.

Председателят на Народното събрание  Цвета Караянчева приветства това, което каза акад. Атанасов и заяви, че парламентът ще съдейства на срещата с холанадските научни екипи и   ще изпрати представители на нея, както и ще направи всичко възможно за евентуални промени в законодателството, които се налагат.

Вече е ясно, че през месец май 2018 г. мярката за иновациите от ПРСР 2014-2020 ще стартира със сигурност, казаха от МЗХГ.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Новини
4284
0

Комисията на енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание в специализиран състав "ВиК", на което прие окончателно решение за изменение на цени на ВиК услуги за 2018 г.

3708
0

Проект на наредба за изменение и допълнение на наредба № 5 от 2014 г. за строителството в горските територии без промяна на предназначението им е публикувало Министерство на земеделието.

1422
0

Днес Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) връчи за 11-и път наградите "Зооинженер на годината - 2017". Най-добрите български зооинженери бяха номинирани в

432
0

Минутка за Китай - славянска кръв тече от векове в северния град

297
0

Специалисти са създали бургер, който "кърви" като истински, но дори не съдържа говеждо месо, пише в. "Дейли стар". Т.нар. "кюфтета в епруветка" се очаква да бъдат сред водещите тенденции в

Още от Фермер
1332
0

Ето и препоръчителните мерки на двамата американски пчелари, изредени според лекотата им за прилагане, описани от beesnatural.com Спираме подхранване със захарен сироп и подаване на каквито и да е

1602
0

Помещението трябва да е топло и сухо Така ще елиминирате проблеми при раждането и отглеждането на яретата от януари. Някои стопани дори може да се сдобият с ярета и около Нова година.

1746
0

От въведението сте разбрали нашето мнение, че по-малките на размер пчели са по-добият избор, твърдят американските пчелари Ед и Дии Ласби, информира beesnatural.

7650
0

За какво трябва да внимавате? Нарушенията в нормалното уриниране на котката са основен симптом на стрес при котката. Хормоните на стреса предизвикват възпаление на пикочния мехур,

2070
0

Анализаторите на Strategie Grains публикуваха първите си прогнози за реколтата от мека пшеница в ЕС през 2018/19 г., информира Зерно онлайн. По-слаба реколта от мека пшеница се прогнозира за

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2018”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отиват с торби жълтици, връщат се  боси хаджии Хилядолетна далавера е Йерусалим. От библейски времена в тази точка на планетата се кръстосват духовни и комерсиални интереси. Някога Христос гони търговците от храма, днес Тръмп изтъргува града за изборна победа. Йерусалимската патриаршия е първата в християнския свят.

С първата в историята на болницата кардиологична операция лекарите спасяват бебе, родено 600 грама -Д-р Велев, за втори път оглавихте болница “Шейново”. Каква е равносметката ви за изминалите 3 години? - През 2016 г. успяхме да повишим нивото на неонатологичното ни отделение на 3-о, което е най-високото.

Св . Синод дари нови два апарата за клиниката по детска онкохематология към ИСУЛ в петък. Парите за тях са събрани във втория етап на благотворителната инициатива "Деца рисуват за деца". В нея творби на малчугани от Националния конкурс "Възкресение Христово " се излагат на търг, а с парите от тях се помага на връстниците им в нужда.

Отговор:От всички органични торове най-качествен е лумбрикомпостът, но е и най-скъп и трудно достъпен за хоби фермерите. Самата технология – преработка на почва, торф, компост, оборски тор, кухненски и...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.