Едногодишните договори за наем няма да бъдат вписвани от фермерите

06 декември 2017
Новини
0
12501
Няма снимка
Акад. Атанасов и фермерът Петър Байчев разговарят по въпроса за иновациите
1 2
 

Това стана ясно на дискусията, придружаваща връчването на приза "Агробизнесмен на България" за 2017 г.

Фермерът Петър Байчев зададе въпрос към законодателите и управляващите за едногодишните наемни договори за обработка на земя и попита как ще бъде решен занапред проблемът, защото те създават проблем на фермерите да ги вписват всяка година и да плащат за това.

Той попита как ще бъде решен проблемът още през 2018 г.  и как законодателят ще съдейства.

Не се предвижда за едногодишните договори за наем да има вписване, отговори зам.-министърът на земеделието Вергиния Кръстева, тя съобщи, че няма такъв предвиден текст в законопроекта.

На друг въпрос за помощта, която се полага на фермерите като отстъпка за акциза, която ползват регистрираните земеделски производители, тя заяви, че сумата ще бъде преведена и тази година на фермерите в размер на 82 млн. лева.

Бъдещето на ОСП е в иновациите, това вече е известно и от съобщението на Европейската комисия, заяви акад.Атанас Атанасов. По този повод той зададе въпроса на представителите на парламента и МЗХГ как у нас ще се работи по темата за внедряване на  новостите в земеделието.

Академик Атанасов съобщи, че на 27 и 28 януари у нас ще гостува холандска научна делегация, която ще обяясни как страната внедрява новостите и как постига  два път пъти повече с два пъти по-малко средства.

Председателят на Народното събрание  Цвета Караянчева приветства това, което каза акад. Атанасов и заяви, че парламентът ще съдейства на срещата с холанадските научни екипи и   ще изпрати представители на нея, както и ще направи всичко възможно за евентуални промени в законодателството, които се налагат.

Вече е ясно, че през месец май 2018 г. мярката за иновациите от ПРСР 2014-2020 ще стартира със сигурност, казаха от МЗХГ.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Новини
1638
0

Всички жители от Дуловска община се включиха днес в спасителна акция за бедстващи щъркели. Почти във всяко населено място в региона има приютени десетки екземпляра от защитения вид – бял щъркел.

1710
0

Натура 2000 ще връчи награда за любим на гражданите на ЕС екопроект на 17 май в Брюксел. До 22 април всеки гражданин на съюза може да избере фаворита си между 25 финалисти и да гласува за него на

2511
0

Поради влошаване на метеорологичните условия, "Добрички панаир" АД ще запази датите на изложението "Пчеломания" и ще удължи провеждането му с още един ден: 25 март /неделя/ до 15:00ч.

2655
0

За втори пореден път Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) стартира кампанията "Ние броим врабчетата".  Миналата година преброяването е започнало на световния ден на врабчето,

2475
0

 Градското земеделие в София съществува, но не е толкова развито и популярно. Това става ясно от интервю на социоложката Дона Пикард за БНР. "В София има инициативи за развитие на градското земеделие

Още от Фермер
585
0

Акцентите в кампанията на фирма ФМС са няколко, коментира Валентин Петров, търговски директор на ФМС. Разбира се, започваме с продуктите в житни, където имаме много добра комбинация от Грандстар

2151
0

Ето и други съвети на дългогодишния пчелар от Велинград Танко Ианов: * До очистителното облитане подхранване със сироп е нежелателно: течната храна стимулира излитането.

3699
0

Всички знаем колко полезни са зеленчуковите и плодови сокове. Също така се знае и за полезността на билките, смесени с пресни сокове. Нека разгледаме някои зеленчукови сокове,

387
0

Концентратът се дава 1 или 3 пъти дневно, според вида Задължително изхранвайте концентрираните фуражи в брашнест вид - сухи или мокри. За предпочитане е да се дават в гранулиран вид.

2223
0

Лондонският Гринуич парк беше буквално наводнен в неделя от дакели от всички възрасти и цветове. На масова разходка със своите стопани излязоха 1000 късолапи кучета, съобщи The Londog.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Именно енергийната инфраструктура ще ни даде възможност да осъществим тази междусистемна свързаност със съседните на нас страни. Това ще направи целия наш регион много по-сигурен и по-конкурентоспособен. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която участваше във връчването на наградите за принос в развитието на енергийната

Поднесе ѝ я почитател на съпруга ѝ по време на визитата на държавния глава в Йерусалим Съпругата на президента Румен Радев Десислава дава автограф върху книгата за съпруга ѝ “Петият президент” на авторите на “24 часа” Лиляна Клисурова и Любомир Денов. Подава ѝ я представител на българската еврейска общност,

Швейцария и Германия с най-много градове в топ 10 София е втора година подред на 116-о място в класация на градовете с най-добро качество на живот в света. Тя е изготвена от американската консултантската фирма “Мърсър”, съобщи Ройтерс. Виена е на първо място в списъка от 231 града за 9-а поредна година.

Отговор:Пръскането с карбамид е полезна практика, но в края на вегетацията. Особено за овошки, които през годината са имали силно нападение от струпясване, като ябълки и круши. За тази цел в началото на...
youtube video
Към галерията с видеа