Ирландските фермери не искат увеличаване на вноса на бразилско говеждо в EС

05 декември 2017
Животновъдство
0
3195
 

Президентът на Ирландската фермерска асоциация (IFA) Джо Хили е категоричен, че всяка сделка на Европейския съюз за говеждо месо с Бразилия на преговорите за Меркосур  е "токсична". Той призова еврокомисаря за търговията Сесилия Малмстрьом да се откаже от сделка със страна, чиято говежда промишленост разрушава околната среда, не е способна да осигури безопасността на произвежданите хранителни продукти и благосъстоянието на животните.
По време на среща с членове на Еврокомисията в Брюксел Джо Хили каза, че европейските производители на говеждо месо са недоволни от това, че "са готови да ги принесат в жертва със сделката с Меркосур". Той допълни, че европейските фермери са длъжни да отговарят на най-високите стандарти за безопасност и екологосъобразност. При това ЕС е готов да се откаже от тези принципи и да започне да внасят говеждо месо от Бразилия, където тези стандарти не се спазват. "Това напълно противоречи на европейската политика, а еврокомисар Малмстрьом е готова да сключи сделка за увеличаване на вноса на говеждо месо от Бразилия и да пожертва устойчивото производство в Европа, заявява Хили.
Той допълва, че производството на ирландско говеждо месо е четири пъти по-ефективно, отколкото в Бразилия, където това се прави на фона на унищожаването на тропическите гори. И припомни, че скандалът с корупцията и около качеството на месото в Бразилия през март 2017 г. още веднъж е показал неспособността на Бразилия да отговори на европейските стандарти, като цитира, че докладът на ГД "Здравеопазване и безопасност на храните" на Еврокомисията през май 2017 г. ясно е показал, че "компетентният орган на Бразилия не е в състояние да гарантира съответствие на експортните изисквания".

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Животновъдство
6417
0

Само за периода 7-13 юли в Румъния са регистрирани 64 огнища на африканска чума по свинете (АЧС), показва бюлетинът на OIE (Световната организация по здравеопазване на животните).

10233
0

Сушата в Австралия продължава и запасите от сено катастрофално намаляват, което покачва в пъти цената му, съобщава ABC. За сметка на това реколтата от бостанни култури е много богата.

8622
0

Европейският орган по безопасност на храните (EFSA) ще направи оценка за безопасността от използването на фуражни  добавки, съдържащи витамин D за някои обекти на аквакултура.

4833
0

Полското земеделско министерство е подготвило пакет от поправки, които внасят промени в т.нар. Акт за комбинираните фуражи, съобщава USDA. Ако те бъдат приети,

2493
0

В северния австрийски район Muhlviertel, област Рорбах, в 4 млечни кравеферми е открита бруцелоза, съобщи държавният ветеринарен лекар Томас Хейн, цитиран от Tips.at.

Още от Фермер
18
0

В сутрешните часове над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево и топло. Над Северна България още преди обяд, а над Южна - по-късно през деня,

3978
0

Цяла седмица дъжд, и мълнии, по морето се оправя в четвъртък Седмицата ще е облачна и дъждовна с температури, по-ниски от обичайното за края на юли, съобщиха от синоптичната фирма TV-MET.

7227
0

В разгара на лятото ядем скъпи тиквички, домати, патладжани, домати Пенсионерката Велика Василева посегна към сергията с тиквички и сложи шест бройки в чантата. Когато видя цената им от 1,80 лв.

8910
0

Изместили работниците от Сенегал и Гана Те печелят между 50 и 75 евроцента на час и са деца роби – става дума за българчета от ромски етнос, пише обширно изследване за мафията в земеделието в Южна

3924
0

Умъртвени и загробени са всички животни в Шарково, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов, цитиран от БГНЕС. Порожанов добави, че се надява изолацията на Шарково вече да е приключила.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Изгубихме баланса между държавния и корпоративния интерес и е време да върнем този дебат, казва председателят на икономическата комисия в парламента и депутат от БСП - БСП обяви икономическата програма за България. Опитайте да ѝ дадете обективна оценка, каква ще бъде тя? - Като истинска визия за България. След 10 години членство в ЕС.

Умна и добра, казват учители и съученици за златната шампионка на троен скок Родителите ѝ се боят, че славата я спохожда твърде рано Тя е едва 16-годишна, а вече е световен шампион на троен скок. Александра Начева е златното пловдивско момиче, отличничката на елитната гимназия “Иван Вазов”. Десетокласничката еднакво леко усвоява испански език и

Tрадиционната диета “Аткинс” е сред най-популярните, но има странични ефекти. Много специалисти я отричат заради заложените в нея месо и животински мазнини и твърдят, че не влияе на “лошия” холестерол. “Еко-Аткинс” заменя пържолите и бекона с плодове, зеленчуци, пълнозърнести, здравословни мазнини, соеви, бобови, ядки, семена.

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа