Правилни техники за торене на дръвчета

03 декември 2017
Овощна градина / Полезни съвети
0
21807
1 2 3
 

1. Винаги разпределяйте торовете равномерно по цялата площ на околостъбления кръг на дръвчето. Той обхваща площта на кореновата система на дръвчето. За вече плододаващи дръвчета - корените на растението заемат площта под короната и излизат с около 0,5 м извън проекцията й.

2. Пресявайте минералните торове Най-често азотните са сбити, на едри буци. Затова, е препоръчително преди употребата им, те да се пресеят чрез сито с отвори от 3 до 5 мм. Калиевите и фосфорни торове може да се пресяват и през сито с по-големи отвори. Операцията се изършва с дървен чук.

3. Превърнете в шербет оборския тор. Шербетът е вид тор, който е размит с вода в съотношение 1:1. С това разреждане на тора, корените на овощните дръвчета ще усвоят по-бързо и по-ефикасно хранителните вещества. Единственото условие е при приготвянето на шербета да не използвате метални съдове. Пресният оборски тор обаче трябва да ферментира 7-8 дни. По време на ферментацията всеки ден се разбърква. С добре разложен оборски тор може да торите на следващия ден.

За торене ферментиралият оборски тор се разрежда с вода в съотношение 1 : 10.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Овощна градина / Полезни съвети
8046
0

Райската ябълка се засажда през есента или рано на пролет в предварително подготвени за целта ямки (50/50/50). Ако се оглеждат няколко дръвчета в редове, разстоянието трябва да бъде най-малко 5 м.

1890
0

Задължително на сенчесто място Първо очертайте площта на мястото - най-често правилен четириъгълник. След това торът се настила пласт по пласт. Пластът трябва да бъде 15-20 см висок.

2241
0

Много често при съхраняване или транспортиране кореновата система се засушава. Затова: Преди засаждане опреснете дебелите клони с остър нож, но никога не ги съкращавайте силно.

1530
0

При предпосадъчно торене и добра запасеност на почвата с хранителни вещества през първите 2 години няма нужда от торене. На третата-четвъртата година обаче задължително се наторява с минерални и

891
0

Преди засаждане се изкопават големи посадъчни ямки. Непосредствено преди да засадите дръвчетата, наторете ямките. Ако дръвчето е до три години, не трябва да се копае нова голяма ямка.

Още от Фермер
1350
0

Ето и препоръчителните мерки на двамата американски пчелари, изредени според лекотата им за прилагане, описани от beesnatural.com Спираме подхранване със захарен сироп и подаване на каквито и да е

1602
0

Помещението трябва да е топло и сухо Така ще елиминирате проблеми при раждането и отглеждането на яретата от януари. Някои стопани дори може да се сдобият с ярета и около Нова година.

1746
0

От въведението сте разбрали нашето мнение, че по-малките на размер пчели са по-добият избор, твърдят американските пчелари Ед и Дии Ласби, информира beesnatural.

7659
0

За какво трябва да внимавате? Нарушенията в нормалното уриниране на котката са основен симптом на стрес при котката. Хормоните на стреса предизвикват възпаление на пикочния мехур,

2070
0

Анализаторите на Strategie Grains публикуваха първите си прогнози за реколтата от мека пшеница в ЕС през 2018/19 г., информира Зерно онлайн. По-слаба реколта от мека пшеница се прогнозира за

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2018”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отиват с торби жълтици, връщат се  боси хаджии Хилядолетна далавера е Йерусалим. От библейски времена в тази точка на планетата се кръстосват духовни и комерсиални интереси. Някога Христос гони търговците от храма, днес Тръмп изтъргува града за изборна победа. Йерусалимската патриаршия е първата в християнския свят.

С първата в историята на болницата кардиологична операция лекарите спасяват бебе, родено 600 грама -Д-р Велев, за втори път оглавихте болница “Шейново”. Каква е равносметката ви за изминалите 3 години? - През 2016 г. успяхме да повишим нивото на неонатологичното ни отделение на 3-о, което е най-високото.

Св . Синод дари нови два апарата за клиниката по детска онкохематология към ИСУЛ в петък. Парите за тях са събрани във втория етап на благотворителната инициатива "Деца рисуват за деца". В нея творби на малчугани от Националния конкурс "Възкресение Христово " се излагат на търг, а с парите от тях се помага на връстниците им в нужда.

Отговор:От всички органични торове най-качествен е лумбрикомпостът, но е и най-скъп и трудно достъпен за хоби фермерите. Самата технология – преработка на почва, торф, компост, оборски тор, кухненски и...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.