Продукти: пилешко филе и картофи - по 300 г, морков, глава лук, 2 скилидкичесън, 100 г кашкавал, 2 суп. лъж. заквасена сметана, черен пипер и сол, подправки, магданоз - на вкус, около 0,5 л бульон, растително масло.

Приготвяне: Обелете зеленчуците и ги нарежете на кубчета. Изплакнете филетата, подсушете и нарежете на кубчета. Поръсете със сол и черен пипер и избраните подправки. Запържете в маслото.

Вземете втори тиган и запържете в него морковите и лука.

Поставете филетата на дъното на гювечетата, отгоре покрийте с лук и моркови. Отгоре разпределете картофите и завършете с лук и моркови. Залейте с бульон (трябва да покриете до една четвърт от обема на гювечето). Смесете заквасената сметана и смачкания чесън и добавете към ястието.

Затворете капаците и поставете във фурната за 45 минути. След 25 минути, когато кухнята се изпълни с прекрасен аромат, отворете гювечетата, поръсете настърган кашкавал и магданоз и върнете за още 20 минути.