Изберете слънчев кът за дворната асма

24 ноември 2017
В лозята
0
8451
Няма снимка
И като декоративен елемент дворната лоза иска да е на проветриво и светло място. А когато служи за плододаване, тогава би трябвало да й се отдаде още по-специално внимание.
1 2 3 4
 

Търсете проветриво и отцедливо място

Когато ще избирате най-подходящото място за лозите в дворните места, необходимо е да прецените какви са изискванията на растението на първо място.

Задължително е да се съобразите с тях, защото растението ще пребивава в двора ви 3-4-5 десетилетия и може би ще ви надживее, т.е. ще остане за деца и внуци.

Правило е за лозите в двора да се избере проветриво, незасенчено и отцедливо място.

На такъв терен растенията трябва да се отглеждат и относително самостоятелно.

Когато се отглеждат асмовидно под тях може да се засаждат и други растения, но това общо взето у нас не е много честа практика.

Задължително е, ако има други растителни видове отдолу, те да не изискват много чести поливки.

Забравете за непроветривите ъгли

Почти винаги на тях е най-голяма опасността от появата на неприятни гъбни болести, а и плододаването ще бъде проблемно.

Може ли лозата да се отглежда като подкултура - това ни попитаха няколко наши редовни читатели - любители.

Отговорът е "не".

Лозата не бива да се отглежда и между овощни дървета

Това е защото тя не търпи почти никакво засенчване. Затова изберете най-проветривото и незасенчено място.

В дворните и вилните места лозата може да се отглежда и като декоративно растение

Но тогава вече стопаните й не очакват добив от нея, а разчитат на това да й придадат най-различни декоративни форми на желана височина и да я ползват за сянка и навес.

Лозата може да краси пътеки и пътни алеи, да озеленява всички видове беседки и кътове.

Но въпреки че мястото й тогава е подчинено на основната идея - декорация, пак не бива да бива да бъде затормозявано развитието й. Тя не търпи близост до околните дървета и други растения, който правят сянка.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от В лозята
7578
0

Избира се добра пръчка, дълга около 1,30 м, а операцията не е от най-сложните Редовни читатели, които ни имат доверие и са ползвали нашите препоръки и рецепти, като сем.

7794
0

Трябва да се знае, че отварянето на стари прашасали и с паяжини бутилки вино, престояли много години в избата, най-често носи разочарование, а не гордост.

6039
0

Как да става в домашни условия и доколко е възможно Ще започнем с един любопитен факт. Смята се, че монахът Дом Периньон, който е създал шампанското преди повече от 320 години,

31410
0

На няколко читателски въпроса отговаряме сега едновременно, защото любителите може би са пропуснали, това което писахме. Около месец след края на тихата ферментация виното трява да се отдели от

68733
0

Според нашия консултант по вино и спиртни напитки инж.Николай Бакалов за сорта "Отел" е известно, че спада към т.н. директни сортове грозде. Това означава,

Още от Фермер
1359
0

Ето и препоръчителните мерки на двамата американски пчелари, изредени според лекотата им за прилагане, описани от beesnatural.com Спираме подхранване със захарен сироп и подаване на каквито и да е

1602
0

Помещението трябва да е топло и сухо Така ще елиминирате проблеми при раждането и отглеждането на яретата от януари. Някои стопани дори може да се сдобият с ярета и около Нова година.

1746
0

От въведението сте разбрали нашето мнение, че по-малките на размер пчели са по-добият избор, твърдят американските пчелари Ед и Дии Ласби, информира beesnatural.

7659
0

За какво трябва да внимавате? Нарушенията в нормалното уриниране на котката са основен симптом на стрес при котката. Хормоните на стреса предизвикват възпаление на пикочния мехур,

2070
0

Анализаторите на Strategie Grains публикуваха първите си прогнози за реколтата от мека пшеница в ЕС през 2018/19 г., информира Зерно онлайн. По-слаба реколта от мека пшеница се прогнозира за

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2018”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отиват с торби жълтици, връщат се  боси хаджии Хилядолетна далавера е Йерусалим. От библейски времена в тази точка на планетата се кръстосват духовни и комерсиални интереси. Някога Христос гони търговците от храма, днес Тръмп изтъргува града за изборна победа. Йерусалимската патриаршия е първата в християнския свят.

С първата в историята на болницата кардиологична операция лекарите спасяват бебе, родено 600 грама -Д-р Велев, за втори път оглавихте болница “Шейново”. Каква е равносметката ви за изминалите 3 години? - През 2016 г. успяхме да повишим нивото на неонатологичното ни отделение на 3-о, което е най-високото.

Св . Синод дари нови два апарата за клиниката по детска онкохематология към ИСУЛ в петък. Парите за тях са събрани във втория етап на благотворителната инициатива "Деца рисуват за деца". В нея творби на малчугани от Националния конкурс "Възкресение Христово " се излагат на търг, а с парите от тях се помага на връстниците им в нужда.

Отговор:От всички органични торове най-качествен е лумбрикомпостът, но е и най-скъп и трудно достъпен за хоби фермерите. Самата технология – преработка на почва, торф, компост, оборски тор, кухненски и...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.