Вкусно и оригинално ястие, което спокойно можете да предложите на изискани гости

Продукти: 500 мл прясно мляко, 300 г кайма, 150 г брашно, 3 печурки, 2 яйца, глава лук, 5 суп. лъж. олио, 1 суп. лъж. масло, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Млякото се налива в купа и към него се добавят яйцата. Разбийте добре и прибавете брашното и солта. Отново разбийте добре с миксер и налейте към сместа 2-3 суп. лъж. олио.

Печете палачинките от двете страни до златисто. Готовите палачинки сложете на купчинка и оставете на топло докато приготвите пълнежа. Подгответе каймата. Лукът се почиства и се нарязва на ситно. В тиган поставете 2 суп. лъж. олио и запържете месото и лука, като с вилица раздробявате каймата до получаването на трохи. Измийте добре гъбите и ги нарежете на малки кубчета. Добавете към каймата и задушавайте за 3-4 минути. Посолете и поръсете с черен пипер.

От така получената смес сложете по 1-2 супени лъжици върху палачинките и оформете стегнати пакетчета. Загрейте маслото в тиган и запечете палачинките от двете страни.

Подредете върху чиния за сервиране и предложете със заквасена сметана или друг любим сос.

Добър апетит!