Продукти: За тестото: 1 кг брашно, 2 равни ч. лъж. сол, 20 г суха мая или 40 г прясна мая, 500 мл леко затоплено прясно мляко, 150 г меко масло, 2 суп. лъж. олио, 2 яйца, ванилия

За ореховата плънка: 50 г масло, 200 г млени орехи или други ядки, 80 г захар, малко прясно мляко, 1 ч. лъж. канела (или на вкус)

Приготвяне: В дълбока купа се пресява брашното. В затопленото мляко се разтваря маята, добавят се захарта и ванилията и добре се разбърква. Прибавят се яйцата и се разбива добре с миксер или готварска тел.

Получената течност се налива в предварително направеното кладенче в брашното, добавят се солта и мекото масло и се замесва меко, еластично тесто. Оформя се топка, която се покрива с кърпа и се оставя, докато тестото не увеличи два пъти обема си. Това може да отнеме 2 часа. Ако имате време, може да направите тестото от вечерта и да го оставите през нощта в хладилника.

Плънка: Разтопете маслото, прибавете захарта и смлените орехи и много добре разбъркайте. Добавете малко прясно мляко, за да се получи гъста каша.

Тестото се разточва на правоъгълна кора и отгоре се разстила ореховата плънка. Загладете и сгънете единия край към средата, а после покрийте с другия край.

Разрежете полученото руло на ивици и завийте (виж снимката). Подредете в тавичка върху хартия за печене. Намажете отгоре с жълтък и оставете на топло за 20 минути. Печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.