От 12 до 18 ноември 2900 изложители от 52 страни ще покажат най-новото от своите производствени листи, иновационни модели на машини, които ще работят с висок капацитет и ефективност в дигиталната ера

Тазгодишното издание на водещото в света на техниката международно изложение Агритехника ще се проведе от 12 до 18 ноември в Хановер, Германия, където световни компании ще демонстрират своите най-нови постижения в производството на машини за земеделието.

В продължение на седем дни 2900 изложители от 52 страни ще покажат на площ над 40 хектара най-новото от своите прозводствени листи, иновационни модели на машини, които вече работят и ще работят с висок капацитет и ефективност в дигиталната ера.

Техните щандове ще бъдат разположени в 23 зали и открити площи. Там хилядите посетители /очакват се над 500 000 души профи земеделци/ от петте континента на планетата ще могат на живо с помощта на супер специалисти от фирмите да разгледат и оценят иновационните разработки и дизайнерски изделия на най-изявените инженери, конструктори и дизайнери в сферата на техниката за земеделие. Това прави Агритехника 2017 огромен търговски център за земеделски машини и производството на свързаните с тях отрасли в индустрията. Ще бъдат изложени модели на автоматични системи за управление, модули, компоненти и принадлежности за технопарковете на фермерите.

Ще бъдат представени секторите:

- техника за обработка на реколтата, за обработка на почвата, сеитба, торене, напояване

- трактори, транспортни средства, подемна техника

- горска и комунална техника, съоръжения за опазване на околната среда

- машини за плодове, специални култури, винопроизводство

- машини за прибиране на фураж, царевица, кореноплодни култури

- електроника, аграрен софтуер, прецизно земеделие

- биоземеделие и оборудване за други важни сектори.

В съпътстващата техническа програма на изложението се планират различни международни събития, форуми, семинари и технически срещи.

Ще бъдат показани образци от най-високи технологични решения за селското стопанство и неговото бъдещо развитие.

Всички те са насочени към главната цел: да се повиши производителността на земеделския труд, така че той да се адаптира по най-успешен начин към изискванията на цифровизацията на агропроизводството. Не случайно на това сериозно изложение ще се състои и европейският дебют на множество нови високопроизводителни селскостопански машини.

Другият основен акцент в цялостната работа на изложението са усилията на фирмите да предлагат екологично чисти продукти и машини, предназначени както за екологичното земеделие, така и за прецизното земеделие. Затова един от главните слогани на Агритехника 2017 е "Зелено бъдеще с умните технологии". Специалистите в тази област с основание нарекоха панаира "един от най-важните форуми за екологичното бъдеще на агросектора", който ще осигурява и екосъществуването на човечеството. На биоземеделието, тази особено актуална тема днес, са посветени и голяма част от конференциите, работни групи, кръгли маси и дискусии, предвидени в програмата на панаира от организаторите - Германското земеделско дружество /DLG/.

Специалното жури на изложението огледа и обсъди иновативния принос за техническия прогрес на над 300 технологични решения, предложени от водещи компании в сектора. Журито награди две тях

CLAAS и KEMPER-JOHN DEERE със златен медал

Още 29 разработки получиха сребърни отличия за висок професионализъм и оригинален подход към различни селскостопански дейности и усъвършенстване на техниката, с която ще работят в следващите месеци и години земеделските стопани от Европа и света.

Сред различните премиери на нови уникални технологични продукти се нареждат и двата експоната от щанд В 66 в 12-та панаирна палата- специални плугове на РАЛОМЕКС от гр. Завет в Лудогорието. Това е единствената българска фирма, която сама разработва машините си, предлагани на агропазара. Те са напълно оргинални, съобразени са с агротехническите и климатични условия, както и с новите тенденции в развитието на модерния инвентар за обработка на почвата.

Фирмата гарантира високото европейско качество и надеждност на произвежданите в нейния завод продукти. Без тези предварителни условия тя не би могла да издържи на силната конкуренция на брандовете, предлагащи свои машини и на панаира, и на балканския, и на европейския агропазар.