ЗКПУ Клас 2002, с. Безводица обработва 9 хил. декара в региона на Добрич. В структурата на стопанството са включени всички основни полски култури: пшеница, слънчоглед, царевица, рапица, както и нахут.

По време на открит ден бяха представени най-новите попълнения на френската компания, която през 2017 година предложи на българските производители напълно обновено портфолио с пролетници.

Силно впечатление на полето направи новият LG 50.635 CLP – Клиърфийлд плюс хибрид от ново поколение, с отличен потенциал за добив, висока масленост и едри семки. Изключително подходящ както за производство на масло, така и на ядка. Семките са с висока маса на 1000 семена, а процента ядка е също висок.

Лимагрейн залага на LG50.635CLP да подкрепи фермерите основно в Северна България, без обаче това да ощетява тези от Южна България, понеже на юг от Стара Планина марката LG винаги е работила много ефективно - с генетика която успявала да се представя отлично при засушаване и температурен стрес.

Фермерите добре познават LG 56.71 CLP с неговите винаги здрави растения, стей грийн ефекта и изключителната стабилност в представянето. Този средно късен хибрид никога няма да изгуби актуалност в Северна България, там, където сушата е ежегоден проблем. Един от малкото представители с по-дълъг вегетационен цикъл, който се справя с условията в Южна България.

Още за най-новите предложения в потфолиото на Лимагрейн, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 9 ноември.