Продукти: 300 г пилешки гърди, 1 ч. чаша стафиди, 2 глави лук, 50 г твърд кашкавал, 2 портокала, 2 моркова, 1 ч. чаша орехи, 150 мл вода, 1 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. оцет, сол и майонеза на вкус

Приготвяне:

Първи пласт: Ситно нарязано сварено пилешко месо

Втори пласт: Маринован лук (Нарязаният на полумесеци лук се поръсва със захар, сол и оцет. Напръсква се с гореща вода и добре се обърква)

Трети пласт: Запарените стафиди

Четвърти пласт: Настъргани моркови

Пети пласт: Настърган кашкавал

Шести пласт: Накълцани орехи.

Всеки пласт се намазва обилно с майонеза. Отгоре се украсява с парченца портокал

Добър апетит!