Самосевките от житни са икономически най-значимите заплевелители в есенната рапица. За да запазите посевите чисти, третирайте с Пантера в ранни фази на развитие (от 1-ви до 4-и лист) на самосевките.

Пантера е широкоспектърен противожитен хербицид на Ариста ЛайфСайънс, унищожава ефикасно голям брой едногодишни и многогодишни житни плевели и самосевките от житни култури.

В сравнение с други противожитни хербициди, има много по-продължително действие и задържа по-дълго прорастването на многогодишните житни плевели от ризоми или коренища – до 60 дни.

В рапица е регистриран и се прилага срещу едногодишни житни плевели и самосевки от житни култури във фаза 1-4-и лист на плевелите и самосевките в доза 80 мл/дка.

Най-добри резултати се получават при третиране на житните плевели във фаза на активен растеж, когато не са подложени под стрес от ниски температури, или недостатъчна влага. Едно от предимствата на продукта, е че той е ефективен от най-ранни фази на житните плевели (3-и лист) до края на активния им растеж (например 90 см височина на балура).

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 2 ноември.