Какви критерии и точки се предвиждат от Министерството на земеделието като управляващ орган на Програмата за селските райони по подмярка 7.2 - Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура.

Тя е предвидена за прием и вече са написани критериите за подбор на този вид проекти.

Те трябва да включват инвестиции за изграждане и обновяване на площи за широко обществено ползване и от общинско значение.

Предстои да ги одобри или промени комитетът по наблюдение на програмата, който ще се проведе на 25 октомври тази година.

За инвестиции в Северозападния район ще се дават 3 точки, за областите Плевен и Ловеч - 2 точки, за Видин, Враца и Монтана - 3 точки.

Управляващият орган на програмата е предвидил максимален брой от 22 точки в зависимост от броя на населението, което ще се възползва от услугите, които ще бъдат резултат на вложенията.

Ако проектът се изпълнява в едно или повече населени места в община с население до 1000 жители, ще се дават 10 точки, от 1001 до 1500 жители - 13 точки, от 2001 до 2500 жители - 19 точки, над 2501 жители - 22 точки.

Максималният брой на бонус точките може да е 25, но ще се подпомагат проекти получили минимум 10 точки.