Трябва да спрем българите да бягат в чужбина, ръстът гони 4%, контрабандата се е свила, имате всички условия за това, каза премиерът

Огромен труд стои зад позитивните неща, но когато те се случат, вече не са новина. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с бизнеслидерите.

Под 7% е контрабандата на цигари у нас. По думите му милиарди пари, "черни пари", са отивали в черната икономика от контрабандата. Борбата с контрабандата на алкохол и горива върви добре, затова има и повече приходи в хазната. "В битката с контрабандата надделяхме", отсече той. Ръстът на икономиката гони 4%, подчерта той. Къде обаче имаме слабост и къде е бизнесът- ние облекчаваме всичко по всякакъв начин, работим с Украйна, Беларус, Молдова, а всъщност нашите хора отиват в Италия и Франция, там да работят. Не може ли така са си направим заплатите, че да остават българите тук? Може, защото сега сме на критичните 6% безработица, това са само хората които не искат да работят, защото имаме безумна социална политика – плащаме за всичко и за всички. 10 хил. деца влизат в училищата, сега продължава, защото има такива които миналата година не са влезнали в училище – е, каква конкурентноспособност е това, и утре ще легнат на социалните системи за които вие плащате. Вчера Томислав (Дончев- бел.ред) ми каза: такова искане за пари никога не е било- колкото повече даваме, толкова повече искат.

Очаквайте подробности.