През нощта срещу събота, 14 октомври, над по-голямата част от страната ще е ясно. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса. През деня облачността ще се увеличи. По-значителна ще бъде над източната половина на страната и на отделни места в крайните източни райони слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса. Това съобщиха от НИМХ за БТА. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври и ще се повиши.

Над планините денят ще започне с предимно слънчево време. Още преди обяд от североизток облачността ще се увеличава и на отделни места в планините в източната половина на страната слабо ще превали. Ще духа силен, по билата - до бурен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Над Черноморието ще има предимно значителна облачност и на отделни места слабо ще превали. Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, който след пладне ще отслабне. Максималните температури ще са 17- 19 градуса. Температурата на морската вода е 17- 18 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.