Всяка крава от стадото трябва да има свободен 24-часов достъп до качествени фуражи, съветва холандският ветеринарен лекар и специалист по млечно говедовъдство Йоп Дрийсън.
Качествените фуражи се характеризират с добър вкус, правилна хранителна ценност, липса на плесени и прегряване.
Всички крави в стадото трябва да имат възможност едновременно да се хранят. индивидуалният фронт на хранене на кравата трябва да отговаря на ширината на корема й. За възрастна дойна Холщайн-Фризийска крава ширината е 75 см. По време на сухостойния период кравата се нуждае от фронт на хранене с ширина 85 см.
Животните трябва да получават пресен фураж минимум веднъж дневно. А дойните крави е най-добре да получават пресни фуражи по време на всяко доене. Ако храните дойните крави веднъж дневно, правете го по време на вечерното доене. По този начин кравите могат да се хранят непосредствено след доенето и да имат достатъчно фуражи през нощта и в ранното утро.
Размествайте фуража минимум 5 пъти дневно и го разпределяйте равномерно.