Австралиецът Андрю Тейлър отрече популярното мнение, че тези, които искат да отслабнат, трябва да изключат картофите от диетата. След консултация с лекари, той цяла година се е хранил с различни сортове картофи и в резултат е отслабнал с 50 кг.

Повечето диетолози не препоръчват такава ограничена диета: тя трябва да бъде балансирана и да съдържа достатъчно протеини, въглехидрати, мазнини, витамини и основни микроелементи. Въпреки това, след като изучава написаното по въпроса и се консултира с лекарите, жителят на Мелбърн е успял да направи диета, която осигурява всичко, което е необходимо, пише Independent.

"Получавам шест пъти повече от дневната доза за прием на желязо и четири пъти по-голямо количество витамин С, както и много фибри. Единственото, което поражда опасения е калцият, който не е достатъчен в картофите. Ето защо използвам обогатено с калций органично соево мляко за картофено пюре ", уточнява Андрю Тейлър.

Обикновеният картоф съдържа всички аминокиселини, необходими за създаване на протеини, възстановяване на клетките и за борба с болести, но не покрива необходимостта от витамини. Ето защо, той консумира и сладък картоф , който е богат на витамини А, Е и С.

В допълнение към вталената си фигура австралиецът успял да спечели и допълнителни пари: публикувал книга за диетата с картофи и стартирал сайта spudfit.com, чрез който съветва всеки, който иска да спазва тази диета.