Култиваторът за работа при всички условия и сезони

12 октомври 2017
Агротехника
0
4824
1 2 3 4 5
 

Машината предлага отлична маневреност и висока производителност

За да отговори на разнородните нужди на фермерите, Kverneland предлага нови възможности за пълната гама култиватори Turbo. Това са два вида работни органи за плитка и за по-дълбока обработка на почвата. S-образният работен орган, наречен Reflex.

Високата вибрационна способност на работния орган позволява интензивно разбиване и разрохкване на почвата, дори и на плитка дълбочина. Работните органи поддържат постоянно избраната работна дълбочина, дори когато срещнат препятствие и сработи защитата им.

C-образен работен оран със защитна система auto-reset. С натиск от 270 кг той поддържа избраната работна дълбочина, дори при работа на 20 см. Когато автоматичната защита сработи и освободи работния орган, усилието върху конкретния работен орган намалява, което от своя страна предпазва рамата на машината от повреди.

Пълен набор от работни длета

Reflex раборния орган разполага с 3 различни елемента:

-Тесен с размери 55х15 мм за дълбока обработка, проникващ по-лесно в почвата и даващ по-нисък разход на гориво.

- Double heart длето с ширина от 125 мм за интензивно разбиване.

- Длето тип "лястовица" за обработка на почвата при плитка дълбочина.

C-образните работни органи могат да имат работни длета:

- Реверсивно длето, може да се комбинира с "лястовици" и износоустойчиви защитни длета.

- Новата система Knock-on разполага с длета с ширина от 80 мм, 150 мм и 250 мм.

Два типа подравнители

За да се справи при всички почвени условия, като влажност и остатъчна растителност, Kverneland предлага две различни системи за подравняване:

Стандартни подравнители на пружинен държач за изравняване при малко количество и ниски растителни остатъци.

Дискови подравнители при значително количество и висока остатъчна растителност. Лагерите не се нуждаят от гресиране.

Комфортът на оператора е приоритет

Всички настройки се контролират хидравлично."Kverneland непрекъснато се стреми да улесни и обезопаси работата на оператора, както и да спести ценно време, обяснява Guillaume Hulin, управител на Kverneland Les Landes nusson. Ето защо всички настройки могат да се извършват без никакви инструменти. Работната дълбочина се регулира от хидравлични цилиндри и клипсове, а подравнителите посредством винт. Ако се промени дълбочината на работа, няма нужда да се променя позицията на подравнителите".

При работа в малки блокове, транспортиране по тесни пътища и с цел да се спести време, Turbo може да бъде оборудван с хидравлично сгъване на страничните подравнители.

В допълнение, не е необходима никаква друга поддръжка, освен смяната на износващите се части.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
3438
0

Подготовката на почвата и качествената сеитба са основата за добра реколта На какво трябва да се обърне внимание, кои технологии са най-подходящи и как правилно да се подберат селскостопанските

3672
0

Отскок 612 стана без европари Поглед към пазара на нова агротехника в края на първото шестмесечие на 2018 г. Регистрациите потвърдиха очакваното оживление и разбъркаха традиционни класации Любомир

19215
0

Тези машини вече от няколко години се появяват по изложенията, но дали ще навлязат в практиката e въпрос, който все още не е получил своя отговор Когато се замислиш за новостите в съвременните

4761
0

Официалният вносител на New Holland за България, ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ, отвори спешна телефонна линия 0700 46 666 по време на жътва за клиентите на New Holland.

3600
0

Vaderstad представя Tempo L 24, изцяло новата, най-голяма, високоскоростна и точна сеялка за захарно цвекло и маслодайна рапица Премиера по време на канадското изложение за агротехника Прогрес на

Още от Фермер
4194
0

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

3609
0

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

7020
0

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

3474
0

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

5481
0

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Муцка, да си боядисам косата червена за лятото? - Защо? - Иска ми се да направя нещо необичайно с главата си. - Прочети книга. *** Двама приятели си говорят и единият се оплаква: - Егати лятото, вчера съм запалил печката, ям диня и пия греяна ракия. *** Летен вопъл от Северна Македония: - Дайте друго име! Измрзнавме!

Болестта дошла от нелегален внос “Още около 115 животни трябва да бъдат евтаназирани в с. Шарково”, заяви във вторник шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол Николай Георгиев. “Екипите от Шарково и Крайново са били изтеглени. В Шарково е останал един обект, който не е довършен заради протести и барикади.

Руският президент обявен за победител в Хелзинки Западни политици и пресата нападнаха ожесточено Доналд Тръмп за срещата му с Путин и го обвиниха в предателство. Според бившия директор на ЦРУ Джон Бренън американският президент е извършил държавна измяна. “Ню Йорк дейли нюз” обвини Тръмп в предателство и публикува на първа страница илюстрация,

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа