Машината предлага отлична маневреност и висока производителност

За да отговори на разнородните нужди на фермерите, Kverneland предлага нови възможности за пълната гама култиватори Turbo. Това са два вида работни органи за плитка и за по-дълбока обработка на почвата. S-образният работен орган, наречен Reflex.

Високата вибрационна способност на работния орган позволява интензивно разбиване и разрохкване на почвата, дори и на плитка дълбочина. Работните органи поддържат постоянно избраната работна дълбочина, дори когато срещнат препятствие и сработи защитата им.

C-образен работен оран със защитна система auto-reset. С натиск от 270 кг той поддържа избраната работна дълбочина, дори при работа на 20 см. Когато автоматичната защита сработи и освободи работния орган, усилието върху конкретния работен орган намалява, което от своя страна предпазва рамата на машината от повреди.

Пълен набор от работни длета

Reflex раборния орган разполага с 3 различни елемента:

-Тесен с размери 55х15 мм за дълбока обработка, проникващ по-лесно в почвата и даващ по-нисък разход на гориво.

- Double heart длето с ширина от 125 мм за интензивно разбиване.

- Длето тип "лястовица" за обработка на почвата при плитка дълбочина.

C-образните работни органи могат да имат работни длета:

- Реверсивно длето, може да се комбинира с "лястовици" и износоустойчиви защитни длета.

- Новата система Knock-on разполага с длета с ширина от 80 мм, 150 мм и 250 мм.

Два типа подравнители

За да се справи при всички почвени условия, като влажност и остатъчна растителност, Kverneland предлага две различни системи за подравняване:

Стандартни подравнители на пружинен държач за изравняване при малко количество и ниски растителни остатъци.

Дискови подравнители при значително количество и висока остатъчна растителност. Лагерите не се нуждаят от гресиране.

Комфортът на оператора е приоритет

Всички настройки се контролират хидравлично."Kverneland непрекъснато се стреми да улесни и обезопаси работата на оператора, както и да спести ценно време, обяснява Guillaume Hulin, управител на Kverneland Les Landes nusson. Ето защо всички настройки могат да се извършват без никакви инструменти. Работната дълбочина се регулира от хидравлични цилиндри и клипсове, а подравнителите посредством винт. Ако се промени дълбочината на работа, няма нужда да се променя позицията на подравнителите".

При работа в малки блокове, транспортиране по тесни пътища и с цел да се спести време, Turbo може да бъде оборудван с хидравлично сгъване на страничните подравнители.

В допълнение, не е необходима никаква друга поддръжка, освен смяната на износващите се части.