В отглеждането на божури има много тънкости. За разделяне на храста може да се говори само ако той е поне пет годишен. Най-подходящият срок за целта е краят на лятото и началото на есента. Дори има неписано правило - между двете Богородици.

Коренището се вади внимателно от почвата заедно с листната маса. Оставя се за няколко часа да позасъхне почвата, а след това се почиства добре от нея. Листната маса се съкращава на 10-15 см над коренището, но се внимава да не се засегнат новите точки на растеж. Разделянето на самото коренище става с остър нож и е важно да се нанасят колкото е възможно по-малко рани.

В зависимост от това колко е голямо коренището, се преценява на колко части може да се раздели. Всяка част трябва да има поне три нови точки на растеж. След разделянето отрезите трябва да завехнат и да се третират с фунгицид, за да няма възможност за нападение от почвени фитопатогени.

Засаждането се извършва в голяма (80х80х80),предварително подготвена ямка. Към почвата може да се добави оборски тор. Добре размесената почва се връща в ямката, а коренището на божура се поставя на такава дълбочина, че растежните точки да са покрити с около 3- 5 см пръст, но не повече. Всяка интервенция, която наранява божура, отлага цъфтежа му с поне една година.