Млекопреработватели и търговци ни доят, оплакват се шотландски говедовъди

11 октомври 2017
Животновъдство
0
7857
Няма снимка
Снимка: Dairy Reporter
 

Шотландските фермери се оплакват от ниските изкупни цени на суровото мляко. Въпреки че много от големите европейски млекопреработватели обявиха, че повишават изкупните цени на суровината от Националния съюз на фермерите в Шотландия (NFU) обявиха, че изкупните цени не покриват производствените разходи.
NFU организира среща на членовете си в Единбург, на която млекопроизводителите изразиха недоволството си от ценовата ситуация на местния пазар.
След 2 години на безпрецедентно ниски изкупни цени показателите започнаха да растат, но темповете са прекалено бавни. Шотландските млекопроизводители настояват за по-високи изкупни цени на суровината. За ноември много от едрите британски млекопреработватели определиха следните изкупни цени на суровината: 30,5 пенса (1 британска лира = 1,12 eвро) - Muller, 28,5 пенса - First Milk, 31 пенса – Arla, 28,5 пенса – Lactalis, 29,7 пенса– Grahams. Но цената на млякото на едро е 40 пенса и повече и по такъв начин фермерите не успяват да покрият разходите си.
През 2016 г. след падането на изкупните цени до минималната им историческа стойност фермерите бяха щастливи да получават за млякото си цена, която започваше с цифрата 3, но търговците на дребно и млекопреработвателите продължават да доят производството. Трудно е да отглеждаме кравите с натурални храни и да им осигурим фураж в навечерието на зимата, когато производството на мляко е скъпо, когато всички около нас се вълнуват само за свръхпроизводството, заявява вицепрезидентът на NFU Гари Митчъл.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Животновъдство
4527
0

Българската агенция по безопасност на храните констатира първично огнище на заболяването инфлуенца по птиците (грип) в промишлен животновъден обект за отглеждане на кокошки-носачки, намиращ се в с.

4122
0

Птицевъдите от Северозападна Европа, които отглеждат бройлери, вече не зареждат еднодневни пилета от люпилните, защото работят по иновативната концепция NestBorn.

1737
0

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) припомнят, че в резултат на изследване на 28 овце от стопанство в село Вуково, община Бобошево, обл.

2916
0

Япония, Сингапур и ЮАР се присъединиха към Китай, Тайван, Филипините, Южна Корея, Мексико и Беларус са в списъка на трети страни, които спряха вноса на свинско месо от Белгия заради огнището на

2997
0

При изпълнението на Националната програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите в България Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) откри

Още от Фермер
9
0

Рязък ръст отбеляза пшеницата вчера в Чикаго. Подобен сценарий има и за соята, но поради покупките на ниска цена, която в началото на седмицата достигна най-ниското си ниво от 2008 г. насам.

72
0

Coceral Association преразгледа прогнозите си за реколтата от мека пшеница в Европа до значителен спад: 129,9 млн. тона спрямо 138,8 млн. тона, прогнозирано през юни.

108
0

Котировките на пшеницата вчера се покачиха, което се обяснява с неблагоприятните атмосферни условия в Австралия и липсата на влага в почвата в Русия, която влияе отрицателно върху културите.

693
0

Най-атрактивната мярка от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор на България за периода 2014-2018 г., която приключва тази година,

342
0

През 2018 г. общият добив на картофи в ЕС ще намалее с 12%. Това заявиха експертите на Европейската комисия в последната си прогноза. За отбелязване е, че за юли 2018 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, обяви пред журналисти заместник-главният прокурор Иван Гешев, предаде БНР.  Запор ще бъде искан и за имуществото на собственика на "Винпром Каронбат", добави и главният прокурор Сотир Цацаров.

Фонд на фондовете финансира градско развитие с 353,3 млн. лв. в 39 общини. Това се случи след подписването на оперативни споразумения с избраните два финансови посредника. Фондът за градско развитие ще кредитира проекти, подобряващи градската среда. Заемите са насочени към общини и общински предприятия.

Производството на нелегални цигари се е превърнало в огромна паралелна икономика, която успешно конкурира считания до скоро за най-печеливш бизнес с наркотици. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред депутати от Комисията за контрол над приходните агенции, контрабандата и сивата икономика. Цацаров и новият вътрешен министър Младен Маринов

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа