Необходими продукти: 500 г брашно, малка чаша олио, половин чаена чаша вода, половин чаена лъжичка сода бикарбонат, щипка сол, 500 г тиква, половин чаена чаша захар, половин чаена чаша счукани орехови ядки, 2 супени лъжици разтопено масло, канела, 2 супени лъжици галета.

Начин на приготвяне: Тиквата се обелва, настъргва се и се смесва със захарта, счуканите орехи, разтопеното масло и канела на вкус.

От брашното, содата, солта, олиото и хладката вода се замесва тесто. Разделя се на две части, които се разточват на кори.

Едната кора се слага в тавичка, намазана с мазнина. Поръсва се с галетата, отгоре се разстила плънката и се покрива с втората кора. Краищата се притискат леко и питата се пече в умерена фурна.

След като изстине, се нарязва и се поднася поръсена с пудра захар.