Френски фермери протестират с 1200 овце против ограничения отстрел на вълци

10 октомври 2017
Животновъдство
0
5445
Няма снимка
Снимки: Leprogres.fr/Richard Mouillaud
1 2 3
 

Вчера около 1000 френски селекционери изкараха на централния площад в Лион - "Бетанкур", 1200 овце в знак на протест против ограничения отстрел на вълци. Според тях власти бездействат и не вземат никакви мерки против зачестилите нападения на стадата им вълци, съобщава в. "Фигаро".
Фермерите настояват да им позволят да отстрелвят вълци. Те твърдят, че през 2016 г. на територията на Франция хищниците са унищожили около 10 хил. овце.
Протестното шествие започва вчера по обяд и се отправя към градската префектура, за да предяви своите искания на властите. Организатори на акцията са Национланата федерация на аграрните профсъюзи (FNSEA) и Националната федерация по овцевъдство (FNO).
Недоволството на фермерите е предизвикано от националния план за отстрел на вълци за периода 2018-2023 г., който според тях позволява да бъде унищожено недостатъчно количество хищници.
Както отбелязва France info, последната законодателна инициатива позволява да бъдат отстреляни 40 вълка за периода 1 юли 2017 г. - 30 юни 2018 г.
Фермерите настояват за "постоянно право за защита на стадата си". В националния план е отбелязано, че при нападение от вълци трябва по възможност да се стреля не на месо, а във въздуха, за сплашване на хищниците.
Вълците във Франция са практически напълно унищожени в началото на 30-те години на XX век. През 90-те години популацията им започва да се възстановява и сега по официални данни наброява 360 вълка.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Животновъдство
2151
0

Производството на комбинирани фуражи в ЕС преживява период на трансформация, заявява експрезидентът на FEFAC (Европейската федерация на производителите на фуражи) и представител на Agrifirm Group Руд

3060
0

Дания проверява възможността за строителство на ограда по германо-датската граница, за да се предотврати разпространението на африканска чума по свинете.

3033
0

Високотехнологични биометрични сензори следят здравословния статус на поголовието Мениджмънтът в съвременното животновъдство е в състояние да направи една ферма печеливша.

11196
0

Холандска организация за защита на животните представи законопроект, в който предлага да се забрани клането на всички видове животни без предварително зашеменяване, съобщава Partijvoordedieren.

8514
0

 Несоленото масло на най-големия финландски млечен концерн Valio, чиито акционери са 6000 местни фермери, е признато за "Най-доброто в своята категория",

Още от Фермер
5814
0

Прополисът или "пчелното лепило" е смес от смоли, която пчелите събират от пъпки и растителни смоли. Прополисът се използва от пчелите в кошера заради антимикробните и антивирусните свойства.

2430
0

Най-важната причина за безплодие при кравата са маточните възпаления, които в практиката са по-известни като ендометрити. По миризмата и цвета на маточните изтечения може да се определи дали

11637
0

Гергана Младенова, Виктор Бичев Ако говорим за лесни за отглеждане орхидеи, на първо място се нарежда фаленопсисът. Латинското наименование на рода много точно говори за цветовете на представителите

6561
0

За да се образуват гладки отрези, резитбата се прави с остър овощарски нож (косер). Трионът се използва в случаите, когато тсе налагат корекции на скелетни и полускелетни клони.

4212
0

С трайното затоплянето на времето в кошерите постъпва все повече нектар и цветен прашец. Това води до бързото нарастване на пчелните семейства. Тази година това се очаква да стане през последната

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Траките винаги са били обект на интерес от страна на археолози, историци и обикновени хора. Културното наследство, което са ни завещали е необозримо, а това че непрестанно се откриват нови и нови находки, всъщност ни доказва колко малко знаем за тях – за техния бит, за обичаите им, за това къде какви племата са живяли или как са изглеждали траките

Всяка година през пролетта часовниците минават с един час напред. И всяка година всички са недоволни. А е толкова лесно всички да са щастливи. Достатъчно е някой да се сети да сменя часа не в събота срещу неделя, а в петък по обед! *** За да различим истинския швейцарски часовник от ментетата, трябва да го хвърлим с все сила в пода на магазина.

- 30-годишният Стоян сега живее в семейството и му помага в работата - Много хора се заразиха от примера на Сафет и стотици птици намериха подслон в студа - Скромният мъж е първият номиниран в новата кампания “Достойните българи” Сафет Халил от с. Зарица, който спаси от измръзване 5 щъркела, помогнал и на 15-годишно момче от дома за сираци в

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа