Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов внесе за разглеждане проект на постановление за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет.

С проекта се предвиждат няколко изменения. Едното се отнася за промяна на постановление № 89 от 18 април 2016 г. за създаване на Изпълнителна агенция "Сертификационен одит на средствата от Европейските земеделски фондове" и за приемане на устройствен правилник.

Изменението се налага заради извършена през тази година промяна, с която агенцията бе определена за одитен орган по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Предлага се и

нов устройствен правилник на МЗХГ

с цел промени в специализираната администрация.

Ще бъде закрита дирекция "Хидромелиорации" и функциите ще се поемат от дирекция "Обща политика в областта на хидромелиорациите и рибарството".

Предвиждат се и промени в числеността на дирекции от обща и специализирана администрация с цел повишаване на административния капацитет.

Промени ще има и в постановление № 173 на Министерския съвет от 2011 г. за приемане на Устройствен правилник на Изпълнителната агенция по горите.

Проектът на постановление и докладът към него, частичната предварителна оценка на въздействието и становището и на дирекция "Модернизация на администрацията" са публикувани на електронната страницa на Министерството на земеделието, храните горите и на Портала за обществени консултации.