John Deere плати $305 млн., за да направи своята техника още по-умна

30 септември 2017
Агротехника
0
8847
 

. John Deere придоби стартъпът Blue River Technology, който разработва система за пръскане на основата на изкуствен интелект

Неотдавна ви запознахме с калифорнийския стартъп Blue River Technology. Той се оказа толкова перспективен, че беше закупен от американският гигант в производството на агротехника John Deere.

Придобиването му струва $305 млн. Blue River Technology разработва система за пръскане на плевелите на основата на изкуствен интелект. Друго направление в работата му е създаването на робототехника за анализ и програмно осигуряване на фермерите.

John Deere се насочили към младата компания преди половин година, докато сътрудничили в разработката на проектите. "Ние искахме да разберем, съвпадат ли нашите стратегии", казва в портала Fortune директорът на информационния отдел на John Deere, Джон Мей.

Blue River Technology произвежда не само устройства за пръскане на плевелите, но и прибори, които са оборудвани със система за компютърно зрение. Технологията позволява да се определят местата на бурените и целенасочено да ги унищожават с хербициди. При това програмата позволява да се отличават вредните растения от полезните.

Стартъпът разрабатва и робота LettuceBot за рязанеи на салатки и система за анализ на снимките от полето, направени от дронове.

Тракторите снабдени с технологията Blue River, могат да фотографират 5000 кадри в минута при движението по полето и да отличават едно растение от друго,като пръскат само плевелите и болните растения.

Това позволява да се повиши ефективността на обработката и да се сведе до минимум използването на хербициди. John Deere планира да внедри в своята техника този подход на базата на ИИ.

След приключването на сделката щатът на стартъпа от 60 сътрудника и всички разработки на компанията ще бъдат под разпореждането на John Deere. Американският производител планира да усъвършенства системата за пръскане и да я продава под своя бранд.

По материали на hightech.fm

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
1836
0

Вградените сензори са в състояние да идентифицират откос или отрез от реколтата и да направляват машината по точната линия на работа В наши дни изкуственият интелект се прилага във все повече

4950
0

Мулчерите и шредерите на италианския производител TIERRE са подходящи за обработване на пасища, ливади, овощни градини, лозови масиви, стърнища и др. С 50-годишния си опит в проектирането и

2349
0

Днешните прикачни машини за растителна защита може да бъдат “напълнени” с повече допълнително оборудване дори от тракторите Предлагаме ви различни варианти на системи и механизми,

4059
0

От 10 септември българската компания е ексклузивен официален представител на немската у нас и за Румъния На събитие в NIK Academy тази седмица беше представено началото на новото партньорство между

6453
0

EIMA International Bologna очаква над 2000 изложители и над 320 000 гости Организацията на международното изложение за селскостопанска механизация, което ще се проведе от 7 до 11 ноември в рамките на

Още от Фермер
180
0

Обикновената листна бълха вреди предимно по крушата, дори предпочита определени сортове, които са с дълъг и продължителен растеж на летораслите. Възрастната бълха има две форми - лятна и зимна.

126
0

Многогодишни наблюдения на Института по пчеларство показват, че пчелите от семейства, където гнездото е формирано преимуществено от стари тъмни пити, събират с 40-47 % мед по-малко,

117
0

Рязък ръст отбеляза пшеницата вчера в Чикаго. Подобен сценарий има и за соята, но поради покупките на ниска цена, която в началото на седмицата достигна най-ниското си ниво от 2008 г. насам.

135
0

Coceral Association преразгледа прогнозите си за реколтата от мека пшеница в Европа до значителен спад: 129,9 млн. тона спрямо 138,8 млн. тона, прогнозирано през юни.

171
0

Котировките на пшеницата вчера се покачиха, което се обяснява с неблагоприятните атмосферни условия в Австралия и липсата на влага в почвата в Русия, която влияе отрицателно върху културите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Американската група "Кис" обяви турнето "End of the Road World Tour", с което ще приключи 45-годишната си кариера, съобщи Контактмюзик. "Това ще е най-експлозивното ни и голямо шоу от всички досега. Ако ни обичате, елате да ни видите. Ако не сте ни гледали, това ще е моментът. Това ще е шоуто" - казаха музикантите на финала на телевизионния

Вече бившият вътрешен министър Валентин Радев се обърна към колегите си от МВР в социалните мрежи. Той сподели публикация във Фейсбук, в която изразява своята благодарност към тях. Ето целия текст: "Уважаеми служители на Министерството на вътрешните работи, За мен беше чест да служа с Вас през последната една година и няколко месеца!

С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, обяви пред журналисти заместник-главният прокурор Иван Гешев, предаде БНР.  Запор ще бъде искан и за имуществото на собственика на "Винпром Каронбат", добави и главният прокурор Сотир Цацаров.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа