Освен върху подобряване на процесите по производство и работа със системите за напояване, Valley се фокусират и върху сключване на партньорства с други водещи компании в сферата на прецизното земеделие - като Trimble.

Благодарение на подобни сътрудничества компанията запазва водещите си позиции, като постоянно усъвършенства своите продукти и предоставя на фермерите уникални решения за напояване.

Още по-висока прецизност при напояване с Irrigate-IQ от Trimble

През 2017 г. Valley обяви своето ексклузивно партньорство с Trimble, целящо гарантирането на още по-голяма точност при напояване чрез технологията Irrigate-IQ.

Това споразумение позволява на Valley да бъдат единственият производител на пивотни системи, който да предоставя решението за прецизно напояване Irrigate-IQ от Trimble.

Една от сферите, върху които технологията Irrigate-IQ е фокусирана, е напояването с променлива норма (VRI), което е свързано с прилагане на точното количество вода на точното място така, че нуждите на културите да бъдат максимално задоволени за подобряване качеството и количеството на добива.

Днес фермерите могат да избират между няколко технологии за VRI въз основа на своите нужди:

чрез контрол на скоростта на пивотите;

чрез управление на различни зони от пивота, съобразно нуждата от вода на съответните зони в полето;

чрез управление на отделни дюзи на поливната система за най-висока точност на напояването.

Trimble Irrigate-IQ намира приложение и при ъгловите поливни системи за оптимизиране на работата на ъгловото рамо с цел минимизиране на препокриванията или недостига от вода по време на напояването.

Високата точност на поливане, която Irrigate-IQ гарантира е полезно решение за всеки фермер - особено ако отглежда скъпи култури, със специфични поливни нужди.

Прецизното проектиране на поливните системи води до по-високи резултати

Първата и изключително важна стъпка за правилното функциониране на поливните системи си остава тяхното прецизно проектиране. За целта е необходимо да се извършат:

предварително заснемане и оглед на полето;

преценка на денивелацията и неравностите по терена;

правилно оразмеряване и последващо коректно изграждане на поливните съоръжения.

Само чрез прецизното изпълнение на тези стъпки може да се гарантира, че растенията във всяка точка от напояваната площ ще получат необходимото количество вода.

Резултатите са видими по време на поливния сезон.

С помощта на изображения от програмата за сателитно наблюдение на посевите GeoSCAN може да се забележи разликата при поливане с прецизно проектирани поливни системи Valley и пивотни системи на друг производител.

Равномерността на поливка при Valley ще осигури на земеделските стопани стабилни и качествени добиви.

Valley има дългогодишна репутация като производител на висококачествени технологии за напояване, които успешно подпомагат поливното земеделие в цял свят.

Благодарение на последните новости, разработени от компанията, земеделските производители могат да подобрят резултатите и да повишат ефективността си като използват решенията за напояване с висока прецизност от Valley.