Valley променя поливното земеделие II

28 септември 2017
Агротехника
0
3060
1 2 3 4
 

Освен върху подобряване на процесите по производство и работа със системите за напояване, Valley се фокусират и върху сключване на партньорства с други водещи компании в сферата на прецизното земеделие - като Trimble.

Благодарение на подобни сътрудничества компанията запазва водещите си позиции, като постоянно усъвършенства своите продукти и предоставя на фермерите уникални решения за напояване.

Още по-висока прецизност при напояване с Irrigate-IQ от Trimble

През 2017 г. Valley обяви своето ексклузивно партньорство с Trimble, целящо гарантирането на още по-голяма точност при напояване чрез технологията Irrigate-IQ.

Това споразумение позволява на Valley да бъдат единственият производител на пивотни системи, който да предоставя решението за прецизно напояване Irrigate-IQ от Trimble.

Една от сферите, върху които технологията Irrigate-IQ е фокусирана, е напояването с променлива норма (VRI), което е свързано с прилагане на точното количество вода на точното място така, че нуждите на културите да бъдат максимално задоволени за подобряване качеството и количеството на добива.

Днес фермерите могат да избират между няколко технологии за VRI въз основа на своите нужди:

чрез контрол на скоростта на пивотите;

чрез управление на различни зони от пивота, съобразно нуждата от вода на съответните зони в полето;

чрез управление на отделни дюзи на поливната система за най-висока точност на напояването.

Trimble Irrigate-IQ намира приложение и при ъгловите поливни системи за оптимизиране на работата на ъгловото рамо с цел минимизиране на препокриванията или недостига от вода по време на напояването.

Високата точност на поливане, която Irrigate-IQ гарантира е полезно решение за всеки фермер - особено ако отглежда скъпи култури, със специфични поливни нужди.

Прецизното проектиране на поливните системи води до по-високи резултати

Първата и изключително важна стъпка за правилното функциониране на поливните системи си остава тяхното прецизно проектиране. За целта е необходимо да се извършат:

предварително заснемане и оглед на полето;

преценка на денивелацията и неравностите по терена;

правилно оразмеряване и последващо коректно изграждане на поливните съоръжения.

Само чрез прецизното изпълнение на тези стъпки може да се гарантира, че растенията във всяка точка от напояваната площ ще получат необходимото количество вода.

Резултатите са видими по време на поливния сезон.

С помощта на изображения от програмата за сателитно наблюдение на посевите GeoSCAN може да се забележи разликата при поливане с прецизно проектирани поливни системи Valley и пивотни системи на друг производител.

Равномерността на поливка при Valley ще осигури на земеделските стопани стабилни и качествени добиви.

Valley има дългогодишна репутация като производител на висококачествени технологии за напояване, които успешно подпомагат поливното земеделие в цял свят.

Благодарение на последните новости, разработени от компанията, земеделските производители могат да подобрят резултатите и да повишат ефективността си като използват решенията за напояване с висока прецизност от Valley.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
4626
0

McCormick X6 VT-Drive-сигурен и полезен трактор, който участва в тазгодишното издание на конкурса Трактор на годината В тазгодишното издание на конкурса Трактор на годината 2018 сред финалистите в

4329
0

Това се случи само 8 месеца след започването на производството на серията Manitou - световен лидер на пазара в производството на телескопични товарачи,

1368
0

Машината предлага отлична маневреност и висока производителност За да отговори на разнородните нужди на фермерите, Kverneland предлага нови възможности за пълната гама култиватори Turbo.

3114
0

HORSCH представи новите си машини, които ще бъдат видяни от фермерите на Агритехника 2017 Ася Василева наш спец. пратеник в Швандорф, Германия Всеки път,

5634
0

. John Deere придоби стартъпът Blue River Technology, който разработва система за пръскане на основата на изкуствен интелект Неотдавна ви запознахме с калифорнийския стартъп Blue River Technology.

Още от Фермер
639
0

Американката Кристал Вейб работи 5 години като репортер, след това изоставя журналистиката и започва да произвежда бира за кучета, съобщава Local Edition.

1206
0

Растенията изработват пигмент, който при определено осветление се превръща в син цвят, който много харесва на пчелите. По всяка вероятност цветята подозират любовта на пчелите към синия цвят.

2466
0

Стресът (вследствие на физически натоварвания и страх) се отразява много зле на свинете, тъй като те имат два недостатъка: - сърцата им са малки в сравнение с телесното им тегло; - не се потят,

405
0

През нощта от запад облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява, но ще се задържи без валежи. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, в София - около 9 градуса.

3177
0

Ако отглеждате пащърнак, трябва да решите какво ще правите. Може да извадите кореноплодити и да ги подготвите за съхранение. Това става в подходящо помещение, най-добре в пясък, като морковите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Черната тетрадка" на Зинаида Гипиус, която е част от "Петербургски дневници",  е един от най-ужасяващите исторически документи на ХХ век Сто години изминаха от  Октомврийска революция от 1917 година. Две книги със спомените се оказват сред най-добрите документи, отразяващи тъмните събития от онова време.

Григор Димитров се размина с поредния си личен рекорд. Ако бе станал шампион в Стокхолм, той за първи път в кариерата си щеше има поне 4 титли за един сезон. Съперник на бившия спортист №1 на България бе носителят на купата за миналата година Хуан Мартин дел Потро, който победи 6:4, 6:2. Аржентинецът вече води 6:2 в баланса с Григор,

Атанас Пенев или просто Наско от Б.Т. Р. се ожени за дългогодишната си приятелка Ивана в родния й град Ниш. За бляскавото събитие съобщи бившият кмет на Каварна Цонко Цонев в личния си профил във Фейсбук. "Прекрасна сватба в Ниш", написа

Отговор:Закъснение има, но индикативният график може да бъде променян. Това, което се знае е, че за първи път млади земеделски производители ще могат да подават заявления за европейско финансиране онлайн...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.