Valley променя поливното земеделие II

28 септември 2017
Агротехника
0
7668
1 2 3 4
 

Освен върху подобряване на процесите по производство и работа със системите за напояване, Valley се фокусират и върху сключване на партньорства с други водещи компании в сферата на прецизното земеделие - като Trimble.

Благодарение на подобни сътрудничества компанията запазва водещите си позиции, като постоянно усъвършенства своите продукти и предоставя на фермерите уникални решения за напояване.

Още по-висока прецизност при напояване с Irrigate-IQ от Trimble

През 2017 г. Valley обяви своето ексклузивно партньорство с Trimble, целящо гарантирането на още по-голяма точност при напояване чрез технологията Irrigate-IQ.

Това споразумение позволява на Valley да бъдат единственият производител на пивотни системи, който да предоставя решението за прецизно напояване Irrigate-IQ от Trimble.

Една от сферите, върху които технологията Irrigate-IQ е фокусирана, е напояването с променлива норма (VRI), което е свързано с прилагане на точното количество вода на точното място така, че нуждите на културите да бъдат максимално задоволени за подобряване качеството и количеството на добива.

Днес фермерите могат да избират между няколко технологии за VRI въз основа на своите нужди:

чрез контрол на скоростта на пивотите;

чрез управление на различни зони от пивота, съобразно нуждата от вода на съответните зони в полето;

чрез управление на отделни дюзи на поливната система за най-висока точност на напояването.

Trimble Irrigate-IQ намира приложение и при ъгловите поливни системи за оптимизиране на работата на ъгловото рамо с цел минимизиране на препокриванията или недостига от вода по време на напояването.

Високата точност на поливане, която Irrigate-IQ гарантира е полезно решение за всеки фермер - особено ако отглежда скъпи култури, със специфични поливни нужди.

Прецизното проектиране на поливните системи води до по-високи резултати

Първата и изключително важна стъпка за правилното функциониране на поливните системи си остава тяхното прецизно проектиране. За целта е необходимо да се извършат:

предварително заснемане и оглед на полето;

преценка на денивелацията и неравностите по терена;

правилно оразмеряване и последващо коректно изграждане на поливните съоръжения.

Само чрез прецизното изпълнение на тези стъпки може да се гарантира, че растенията във всяка точка от напояваната площ ще получат необходимото количество вода.

Резултатите са видими по време на поливния сезон.

С помощта на изображения от програмата за сателитно наблюдение на посевите GeoSCAN може да се забележи разликата при поливане с прецизно проектирани поливни системи Valley и пивотни системи на друг производител.

Равномерността на поливка при Valley ще осигури на земеделските стопани стабилни и качествени добиви.

Valley има дългогодишна репутация като производител на висококачествени технологии за напояване, които успешно подпомагат поливното земеделие в цял свят.

Благодарение на последните новости, разработени от компанията, земеделските производители могат да подобрят резултатите и да повишат ефективността си като използват решенията за напояване с висока прецизност от Valley.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
5661
0

Зърнокомбайн сякаш за Алиса от Страната на чудесата Специална конструкция за прибиране на елитни семена от демопарцелите Всеки земеделски панаир, на които се представя агротехника,

7947
0

На изложението БАТА АГРО 2018 компанията представи всички новости на германския производител, както и на останалите марки елитна техника, които предлага у нас Колко сигурен трябва да си в качеството

19179
0

Комбайните за събиране на лешници, орехи и кестени вече се използват масово на Запад, но не толкова често в България Самоходни или прикачни машини? В зависимост от условията,

4194
0

Мнозина земеделци-професионалисти избират машини за основна обработка на почвата от най-голямото предприятие за инвентари и земеделско оборудване в Югозападна Европа Екип на в.

4185
0

Най-голямото до момента полево обучение в реални условия на Case IH с новости при тракторите Десетседмичната програма на полевото обучение събра в Словакия над 1000 човека,

Още от Фермер
2250
0

След като кравата Пенка беше спасена от евтаназия, нарушителката на европейските закони предстои да се завърне в стадото си, съобщи Би Ти Ви. От 25 май кравата Пенка е в импровизиран обор в

1737
0

„Български фермер“: - Дните в края на май и началото на юни бяха дни на истината и знанията за множество български земеделски стопани, които посетиха полските дни, организирани от Лидер Консултинг.

1188
0

Всеки собственик на куче знае от лични набюдения, че кучетата обичат да гледат телевизия. Те наистина са достатъчно умни, за да възприемат образа на животни, дори и на такива,

2277
0

Слабите роеве и тези след тях - т. нар. втораци, се събират. На заредения с пити плодник се поставя празен магазин с дъно от ханеманова решетка. Най-напред се изсипва силният рой.

13860
0

Ако не можете сами, търсете ветеринар За премахване на впил се паразит в любимеца ви, ветеринарните лекари разполагат със специални инструменти. Те позволяват кърлежът да се извади,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

При голям провал винаги се търси изкупителна жертва и по всичко изглежда, че в Германия я намериха в лицето на Месут Йозил. Вестник “Билд” излезе с материал, в който пише, че голяма част от феновете са бесни от решението на селекционера Йоахим Льов да пусне футболиста на английския “Арсенал” титуляр в мача с Мексико.

Популярната система за онлайн наблюдение на пациенти в реално време “Чек Пойнт Кардио” беше използвана като най-добра практика в проведената в Европейския парламент конференция за дигитално здравеопазване. Демонстрираната пред евродепутати българска технология ще стане основа за европейската дигитална трансформация в здравеопазването,

Извън пазара засега остават американските тецове След дълги години застой и липса на воля за либерализацията на пазара на ток най-после се направиха стъпки за освобождаването му. 2018 г. ще се запомни в енергетиката. Държавата - парламентът и Министерството на енергетиката, а и бизнесът се опитаха да залепят парчетата от пъзела на свободния

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа