Valley променя поливното земеделие II

28 септември 2017
Агротехника
0
9405
1 2 3 4
 

Освен върху подобряване на процесите по производство и работа със системите за напояване, Valley се фокусират и върху сключване на партньорства с други водещи компании в сферата на прецизното земеделие - като Trimble.

Благодарение на подобни сътрудничества компанията запазва водещите си позиции, като постоянно усъвършенства своите продукти и предоставя на фермерите уникални решения за напояване.

Още по-висока прецизност при напояване с Irrigate-IQ от Trimble

През 2017 г. Valley обяви своето ексклузивно партньорство с Trimble, целящо гарантирането на още по-голяма точност при напояване чрез технологията Irrigate-IQ.

Това споразумение позволява на Valley да бъдат единственият производител на пивотни системи, който да предоставя решението за прецизно напояване Irrigate-IQ от Trimble.

Една от сферите, върху които технологията Irrigate-IQ е фокусирана, е напояването с променлива норма (VRI), което е свързано с прилагане на точното количество вода на точното място така, че нуждите на културите да бъдат максимално задоволени за подобряване качеството и количеството на добива.

Днес фермерите могат да избират между няколко технологии за VRI въз основа на своите нужди:

чрез контрол на скоростта на пивотите;

чрез управление на различни зони от пивота, съобразно нуждата от вода на съответните зони в полето;

чрез управление на отделни дюзи на поливната система за най-висока точност на напояването.

Trimble Irrigate-IQ намира приложение и при ъгловите поливни системи за оптимизиране на работата на ъгловото рамо с цел минимизиране на препокриванията или недостига от вода по време на напояването.

Високата точност на поливане, която Irrigate-IQ гарантира е полезно решение за всеки фермер - особено ако отглежда скъпи култури, със специфични поливни нужди.

Прецизното проектиране на поливните системи води до по-високи резултати

Първата и изключително важна стъпка за правилното функциониране на поливните системи си остава тяхното прецизно проектиране. За целта е необходимо да се извършат:

предварително заснемане и оглед на полето;

преценка на денивелацията и неравностите по терена;

правилно оразмеряване и последващо коректно изграждане на поливните съоръжения.

Само чрез прецизното изпълнение на тези стъпки може да се гарантира, че растенията във всяка точка от напояваната площ ще получат необходимото количество вода.

Резултатите са видими по време на поливния сезон.

С помощта на изображения от програмата за сателитно наблюдение на посевите GeoSCAN може да се забележи разликата при поливане с прецизно проектирани поливни системи Valley и пивотни системи на друг производител.

Равномерността на поливка при Valley ще осигури на земеделските стопани стабилни и качествени добиви.

Valley има дългогодишна репутация като производител на висококачествени технологии за напояване, които успешно подпомагат поливното земеделие в цял свят.

Благодарение на последните новости, разработени от компанията, земеделските производители могат да подобрят резултатите и да повишат ефективността си като използват решенията за напояване с висока прецизност от Valley.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
1845
0

Вградените сензори са в състояние да идентифицират откос или отрез от реколтата и да направляват машината по точната линия на работа В наши дни изкуственият интелект се прилага във все повече

4950
0

Мулчерите и шредерите на италианския производител TIERRE са подходящи за обработване на пасища, ливади, овощни градини, лозови масиви, стърнища и др. С 50-годишния си опит в проектирането и

2349
0

Днешните прикачни машини за растителна защита може да бъдат “напълнени” с повече допълнително оборудване дори от тракторите Предлагаме ви различни варианти на системи и механизми,

4059
0

От 10 септември българската компания е ексклузивен официален представител на немската у нас и за Румъния На събитие в NIK Academy тази седмица беше представено началото на новото партньорство между

6453
0

EIMA International Bologna очаква над 2000 изложители и над 320 000 гости Организацията на международното изложение за селскостопанска механизация, което ще се проведе от 7 до 11 ноември в рамките на

Още от Фермер
63
0

Най-атрактивната мярка от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор на България за периода 2014-2018 г., която приключва тази година, е „Преструктуриране и конверсия на лозя”.

369
0

Заради мастит много юници не доживяват до края на първата лактация Разходите за лечение са от 170 до над 800 евро Д-р Петер Цигер Иновационна група "Млякото на Хесен" Една трета от кравите в

486
0

Обикновената листна бълха вреди предимно по крушата, дори предпочита определени сортове, които са с дълъг и продължителен растеж на летораслите. Възрастната бълха има две форми - лятна и зимна.

369
0

Многогодишни наблюдения на Института по пчеларство показват, че пчелите от семейства, където гнездото е формирано преимуществено от стари тъмни пити, събират с 40-47 % мед по-малко,

171
0

Рязък ръст отбеляза пшеницата вчера в Чикаго. Подобен сценарий има и за соята, но поради покупките на ниска цена, която в началото на седмицата достигна най-ниското си ниво от 2008 г. насам.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Над 2 млрд. евро са приходите от международен туризъм у нас за първите седем месеца от настоящата година. Ръстът е с 8,1 процента в сравнение със същия период на 2017 г., сочат последните данни на БНБ, съобщиха от Министерството на туризма. През двата летни месеца юни и юли постъпленията от чуждестранни туристи възлизат на 1,2 млрд.

Не съм се разколебал. Ако няма критики, няма да е реално, не може без критики. Това заяви Младен Маринов пред bTV в деня на встъпване в длъжността министър на вътрешните работи.  Президентът има право да дава коментари по всички политически въпроси. Аз мисля, че резултатите, които имаме, са факт. Не мога и не бива да коментирам защо президентът

"Terminal 3, благодаря, че ме осведомихте за срещата ми с „изявени представители на българската общност в Обединеното кралство – интелектуалци, журналисти, неправителствени организации, бизнесмени и професионалисти”. Това посочва съпругата на президента Румен Радев - Десислава в публикация в своя Фейсбук по повод информация,

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа