Млекопроизводителите от "Фермерско мляко" ООД организират първото изложение "Фермер Експо Раковски 2017". В. "Български фермер" е медиен партньор на събитието, което ще се проведе на 14 октомври 2017 г. на пазара за живи животни в кв. "Секирово" в гр. Раковски.

На изложението ще се представят млади животни – говеда, биволи, кози и овце, от млечни и месодайни породи, развъждани в България. За изложителите организаторите уточняват, че животните трябва да са в изложбена кондиция и в добро състояние. При ползване на собствен транспорт направените от животновъдите разходи ще се възстановят от организаторите след издаването на фактура от фермера. При липса на собствен транспорт животните ще бъдат превозени от фермата до изложбата и обратно за сметка на роганизаторите.

"Фермер Експо Раковски 2017" се организира за първи път в най-животновъдния район на България - Пловдивска област.

Предвидени са демонстрации по програмата с мастит и съоръжения, използвани в животновъдството, доклади и, разбира се, много музика и дегустации. Целта на организаторите е заедно с животноъдите да направят нещо интересно и да запознаят обществеността с постиженията на българската селекция и репродукция.

Животновъдите трябва да потвърдят участието си в изложбата, както и да дадат информация с колко и какви животни ще участва и какъв транспорт ще използват до 3 октомври, уточняват организаторите.