"БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от дружеството.

Увеличението се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на почивните дни и по повод на Деня на Независимостта на България - 22 септември.

От днес до 25 септември включително националният железопътен превозвач ще предостави над 5600 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. Основните направления, по които влаковете ще се движат с допълнителни вагони, са София - Варна - София; София - Бургас - София; София - Пловдив - София; София - Стара Загора - София; София - Свиленград - София; София - Мездра - София; София - Горна Оряховица - София; София - Русе - София; София - Лом - София; София - Видин - София, и София - Петрич - София.

"БДЖ-Пътнически превози" ЕООД напомня на клиентите си, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 до 30 процента намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат на телефон 0700 10 200.