Десертът ще се хареса на любителите на оригиналните печива

Продукти: 3 яйца, 1 пак. ванилия, сол, 2 лимона, 260 г брашно, 230 г пудра захар, 200 г масло, бакпулвер

Приготвяне: Оставете предварително маслото да омекне. Вземаме дълбока купа, сипваме в нея 150 г пудра захар, добавяме маслото и разбиваме с миксер до побеляване. Добавяме ванилията, щипка сол и отново разбиваме с миксера. Без да спираме миксера прибавяме яйцата едно по едно. Добавяме настърганата кора и сока от единия лимон.

Към яйчната смес постепенно прибавяме пресятото заедно с бакпулвера брашно и внимателно разбъркваме. Първоначално може да бъркате с дървена лъжица и едва когато сместа поеме брашното да включите миксера. Тестото е готово за печене.

Съвет: Използвайте пресято брашно. Така тестото по-лесно се забърква, а кексът става въздушен.

Формата за печене се намазва добре с масло и в нея се изсипва тестото. Заравнявате и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 25 минути. Готовността на печивото се проверява с клечка за зъби - тя трябва да излиза суха.

Време е да приготвите заливката: Към останалите 80 г пудра захар добавете сока от втория лимон.

Готовият и леко изстинал кекс се намазва обилно със заливката и се оставя за известно време да "стегне".