Valley променя поливното земеделие

21 септември 2017
Агротехника
0
6327
1 2 3 4 5
 

През последните години американският производител на поливни системи Valley се доказа като лидер в прецизното напояване в цял свят. Сред основните причините за успеха на компанията е фактът, че освен върху проектиране на надеждни и функционални системи за напояване, Valley се фокусират и върху разработването на решения за ефективно управление и прецизиране на напояването, част от които бяха представени по време на Farm Progress Show 2017 в САЩ.

Съвършената комбинация на скорост и мощност за максимална ефективност на поливане

Една от последните иновации на Valley е патентованият от тях DC мотор Valley X-Tec, използващ технологията FastPassЩ, който може да работи два пъти по-бързо от стандартен високоскоростен АС мотор. Valley X-Tec осигурява постоянен въртящ момент при всяка скорост, предоставяйки на фермерите допълнителни възможности за максимално увеличаване на добивите. Патентованата технология за подравняване и надеждният мотор позволяват на пивота да се движи плавно и последователно, дори при неравен терен. По този начин се гарантира абсолютно еднаквото разпределение на необходимото количество вода навсякъде в полето.

Специалната технология на Valley X-Tec дава възможност моторът да се движи със скорост от 1 RPM - само 1% от максималната скорост на мотора - до 136 RPM. Така и при най-трудните терени, земеделските стопани получават последователно и равномерно напояване. Възможността за движение на пивотните системи с ниска скорост е атрактивно при неравни терени, а високата скорост на работа се оказва идеално решение за култури, които имат нужда от ежедневно охлаждане или от поддържане на подходяща повърхностна почвена влажност по време на поникване.

Технологията вече е доказала своята полезност за много производители на картофи и моркови в САЩ, тъй като тези култури са чувствителни към топлина и слънцегреене и изискват ежедневно подходящо охлаждане, за да останат здрави.

Само с Valley X-Tec е възможно в един следобед една пивотна система да премине два пъти над поливната площ с бърза скорост и да създаде необходимото охлаждане.

По време на никнене Valley X-Tec позволява често напояване с малки поливни норми, което помага на растенията да поникнат по - лесно.

Високата скорост на Valley X-Tec е полезна и за фермери, чиито пивоти не извършват пълен кръг при напояването.

След като достигнат края на напояваната част, пивотите могат много бързо да се върнат в началната точка. По този начин новата поливка няма да стартира върху площта, която току що е била премината, а системата ще се върне в началото, където полето е най-сухо.

Чрез FastPass технологията за бързо движение на пивота, фермерите могат да извършват и листно торене по време на напояването чрез пивотните системи.

Големият диапазон от скорости, които поливната система може да достигне с Valley X-Tec е идеално решение при напояване с променлива норма (VRI), тъй като пивотът може да бъде настроен да преминава по-бързо през ниски участъци, където има нужда от по - малко или никакво поливане, за да се избегне преовлажняване и да се движи с по-ниска скорост в участъци, които се нуждаят от повече вода. Променливата норма на напояване също позволява отглеждането и напояване на различни култури от един пивот.

Управление на напояването навсякъде и от всяко устройство

Решенията за контролиране на напояването са един от основните фокуси на Valley, като последната новост, представена от компанията през тази година е семейството от интелигентни контролни панели ICON както за пивоти Valley, така и специален унифициран смарт ICON панел с възможност за управление на всички марки пивотни системи. Новите функционални панели са с интуитивен сензорен екран и подобната им на таблет структура, ги прави изключително удобни и лесни за работа.

С ICON фермерите могат да наблюдават и контролират пивотните си системи отдалечено, ако панелът е свързан към интернет чрез модем, като някои от ICON панелите използват Edge-of-Field WiFi технология, с която фермерите могат да се свързват с панела от отдалечена точка на полето при пряка видимост и да управляват работата му чрез всеки таблет или смартфон. Налична е възможност за инсталиране на допълнителни сензори за проследяване на вятър, валежи и температура. След предварително задаване на желаните параметри за тези показатели, контролният панел може автоматично да включва и изключва пивота.

Контролният панел Valley ICON може да се комбинира и с технологията за отдалечено управление и мониторинг на пивоти AgSense. По този начин земеделските стопани контролират напояването от разстояние и от всяко устройство, което им спестява време и ресурси.

Всички панели от семейство ICON са проектирани да бъдат адаптивни към иновациите. В тяхното бъдеще се предвижда да се използват като смарт панели за събиране и предаване на данни, свързани с полето, в което са инсталирани, тъй като това е единственото земеделско оборудване, което е на полето през цялата година. 

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
3438
0

Подготовката на почвата и качествената сеитба са основата за добра реколта На какво трябва да се обърне внимание, кои технологии са най-подходящи и как правилно да се подберат селскостопанските

3672
0

Отскок 612 стана без европари Поглед към пазара на нова агротехника в края на първото шестмесечие на 2018 г. Регистрациите потвърдиха очакваното оживление и разбъркаха традиционни класации Любомир

19215
0

Тези машини вече от няколко години се появяват по изложенията, но дали ще навлязат в практиката e въпрос, който все още не е получил своя отговор Когато се замислиш за новостите в съвременните

4761
0

Официалният вносител на New Holland за България, ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ, отвори спешна телефонна линия 0700 46 666 по време на жътва за клиентите на New Holland.

3600
0

Vaderstad представя Tempo L 24, изцяло новата, най-голяма, високоскоростна и точна сеялка за захарно цвекло и маслодайна рапица Премиера по време на канадското изложение за агротехника Прогрес на

Още от Фермер
4221
0

Предлагаме ви отговор от Mateev във форума на pchelari.com: Слага се цялата каша в един съд, като предварително се налива вода на дъното на съда - някъде около 10 сантиметра.

3609
0

От центрофугата медът изтича през специално кранче и преминавайки през цедка се събира в някакъв съд - кофа, тенджера или направо в съда за съхранение.

7029
0

Сътрудници от Американската асоциация на диетолозите заявиха, че хората със слаби кръвоносни съдове и висок холестерол трябва да ядат боб. При повишено артериално налягане, бобът е просто незаменим.

3474
0

Изваждането на меда е тежък, но приятен момент от работата на пчеларя. Това е наградата за добре свършената работа, казва доц. д-р Боян Първулов в книгата си "Уроци по пчеларство".

5481
0

Да се опазят плодовете от болести и неприятели е една от най-важната грижа в овощната градина сега. Променливото време през изминалите месеци, а и обилните валежи в много райони на страната,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Муцка, да си боядисам косата червена за лятото? - Защо? - Иска ми се да направя нещо необичайно с главата си. - Прочети книга. *** Двама приятели си говорят и единият се оплаква: - Егати лятото, вчера съм запалил печката, ям диня и пия греяна ракия. *** Летен вопъл от Северна Македония: - Дайте друго име! Измрзнавме!

Болестта дошла от нелегален внос “Още около 115 животни трябва да бъдат евтаназирани в с. Шарково”, заяви във вторник шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол Николай Георгиев. “Екипите от Шарково и Крайново са били изтеглени. В Шарково е останал един обект, който не е довършен заради протести и барикади.

Руският президент обявен за победител в Хелзинки Западни политици и пресата нападнаха ожесточено Доналд Тръмп за срещата му с Путин и го обвиниха в предателство. Според бившия директор на ЦРУ Джон Бренън американският президент е извършил държавна измяна. “Ню Йорк дейли нюз” обвини Тръмп в предателство и публикува на първа страница илюстрация,

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа