Valley променя поливното земеделие

21 септември 2017
Агротехника
0
4797
1 2 3 4 5
 

През последните години американският производител на поливни системи Valley се доказа като лидер в прецизното напояване в цял свят. Сред основните причините за успеха на компанията е фактът, че освен върху проектиране на надеждни и функционални системи за напояване, Valley се фокусират и върху разработването на решения за ефективно управление и прецизиране на напояването, част от които бяха представени по време на Farm Progress Show 2017 в САЩ.

Съвършената комбинация на скорост и мощност за максимална ефективност на поливане

Една от последните иновации на Valley е патентованият от тях DC мотор Valley X-Tec, използващ технологията FastPassЩ, който може да работи два пъти по-бързо от стандартен високоскоростен АС мотор. Valley X-Tec осигурява постоянен въртящ момент при всяка скорост, предоставяйки на фермерите допълнителни възможности за максимално увеличаване на добивите. Патентованата технология за подравняване и надеждният мотор позволяват на пивота да се движи плавно и последователно, дори при неравен терен. По този начин се гарантира абсолютно еднаквото разпределение на необходимото количество вода навсякъде в полето.

Специалната технология на Valley X-Tec дава възможност моторът да се движи със скорост от 1 RPM - само 1% от максималната скорост на мотора - до 136 RPM. Така и при най-трудните терени, земеделските стопани получават последователно и равномерно напояване. Възможността за движение на пивотните системи с ниска скорост е атрактивно при неравни терени, а високата скорост на работа се оказва идеално решение за култури, които имат нужда от ежедневно охлаждане или от поддържане на подходяща повърхностна почвена влажност по време на поникване.

Технологията вече е доказала своята полезност за много производители на картофи и моркови в САЩ, тъй като тези култури са чувствителни към топлина и слънцегреене и изискват ежедневно подходящо охлаждане, за да останат здрави.

Само с Valley X-Tec е възможно в един следобед една пивотна система да премине два пъти над поливната площ с бърза скорост и да създаде необходимото охлаждане.

По време на никнене Valley X-Tec позволява често напояване с малки поливни норми, което помага на растенията да поникнат по - лесно.

Високата скорост на Valley X-Tec е полезна и за фермери, чиито пивоти не извършват пълен кръг при напояването.

След като достигнат края на напояваната част, пивотите могат много бързо да се върнат в началната точка. По този начин новата поливка няма да стартира върху площта, която току що е била премината, а системата ще се върне в началото, където полето е най-сухо.

Чрез FastPass технологията за бързо движение на пивота, фермерите могат да извършват и листно торене по време на напояването чрез пивотните системи.

Големият диапазон от скорости, които поливната система може да достигне с Valley X-Tec е идеално решение при напояване с променлива норма (VRI), тъй като пивотът може да бъде настроен да преминава по-бързо през ниски участъци, където има нужда от по - малко или никакво поливане, за да се избегне преовлажняване и да се движи с по-ниска скорост в участъци, които се нуждаят от повече вода. Променливата норма на напояване също позволява отглеждането и напояване на различни култури от един пивот.

Управление на напояването навсякъде и от всяко устройство

Решенията за контролиране на напояването са един от основните фокуси на Valley, като последната новост, представена от компанията през тази година е семейството от интелигентни контролни панели ICON както за пивоти Valley, така и специален унифициран смарт ICON панел с възможност за управление на всички марки пивотни системи. Новите функционални панели са с интуитивен сензорен екран и подобната им на таблет структура, ги прави изключително удобни и лесни за работа.

С ICON фермерите могат да наблюдават и контролират пивотните си системи отдалечено, ако панелът е свързан към интернет чрез модем, като някои от ICON панелите използват Edge-of-Field WiFi технология, с която фермерите могат да се свързват с панела от отдалечена точка на полето при пряка видимост и да управляват работата му чрез всеки таблет или смартфон. Налична е възможност за инсталиране на допълнителни сензори за проследяване на вятър, валежи и температура. След предварително задаване на желаните параметри за тези показатели, контролният панел може автоматично да включва и изключва пивота.

Контролният панел Valley ICON може да се комбинира и с технологията за отдалечено управление и мониторинг на пивоти AgSense. По този начин земеделските стопани контролират напояването от разстояние и от всяко устройство, което им спестява време и ресурси.

Всички панели от семейство ICON са проектирани да бъдат адаптивни към иновациите. В тяхното бъдеще се предвижда да се използват като смарт панели за събиране и предаване на данни, свързани с полето, в което са инсталирани, тъй като това е единственото земеделско оборудване, което е на полето през цялата година. 

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
5382
0

Когато Джон Диър изковал прочутия си стоманен плуг през 1837 г., той поставил началото на Deere&Company - концерн, който днес има бизнес в цял свят и за който работят повече от 70 000 души Ася

594
0

Пролетните култури са взискателни към подготовката на почвата. От нейното качествено извършване зависят качеството на сеитбата, бързото и дружно поникване,

3618
0

Премиерите на световните брандове MASSEY FERGUSON, DIECI, SEPPI M, LEMKEN, GREAT PLAIN, CAPELLO и др. Филип Лазаров търговски директор на VAREX, специално за в.

2052
0

Специално за в."Български фермер" Харзевинкел/Хановер Немската асоциация на земеделците (Deutsche Landwirtschafts - Gesellschaft, DLG) отново класира участници в надпреварата за Наградата за

1899
0

Тя ще бъде на пазара за сезон 2018 MONOSEM представи ексклузивно за посетителите на Агритехника 8-редова сеялка, оборудвана със сеещи секции Monoshox NG Plus ME,

Още от Фермер
18
0

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще продължи да се понижава. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, главно над Западна България.

117
0

Редовно проверявайте мястото, където ги съхранявате Често в прибраните за съхранение картофи има и заразени с мана. Как се разпознават болните клубени На места по тях има сиво-кафяви петна,

1467
0

3500 лева вече гони заплатата на завършилите информатика и компютърни науки в Софийския университет. Това показва новото, седмо издание на Рейтинговата система на университетите в България,

2475
0

Пчелите се скупчват много близо един до друг в зимно кълбо. Това пречи на притока на въздух и увеличава вероятността от анаеробна ситуация в рамките на кълбото, напомнят от zapchelite.

6714
0

Трите величествени вековни секвои в местността Ючбунар, край с. Богослов, община Кюстендил, са определени от гласувалите в конкурса "Дърво с корен" на фондация "ЕкоОбщност" за любими дървета за 2017

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2018”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Двама души ме поздравиха, че повдигнах въпроса да не се спира автомобилът за изтеклите шофьорски книжки. Радвам се, че има воля да се промени законът", каза пред Би Ти Ви Владимир Каролев. "Глобата да се плаща с карта на пътя, така няма да има корупция", предложи Каролев. "Продължавам да смятам, че номерата на колите трябва да се свалят за тежки

Маестро Вежди Рашидов избра нетрадиционен начин да празнува 66-ия си рожден ден и "почерпи" стотиците си гости с уникали творби от 17-19 век, спасени от него, които показа в изложба. Отваря сбирката си за първи път. Изложбата с ценни платна  е наредена в галерия "Сан Стефано" (срещу сградата на Националната телевизия).

Още акценти от интервюто: Трябва ни ранна профилактика Твърдението, че се стопират иновативните лекарства, не кореспондира с реалните параметри - НЗОК плаща 65% за иновативни и 25% за генерични От 2009-а разходите за медикаменти на хората с рак се увеличиха със 100% Делът на плащанията за медикаментозната терапия в нашия бюджет е далеч

Отговор:Няма как да дадем задоволителен отговор, без да знаем за какви растения иде реч. Всяко живо същество има свои биологични изисквания и оптимални граници на развитие. То е уникално само по себе си. Още...
youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.