Семейство Мойзър от американския щат Минесота организираха рожден ден на теле, изоставено от майка си, съобщава ABC news.
Рожденичката Minnie Moo получи като подарък за своя първи рожден ден празник с овесено-бананова торта, тарталети от меласа, розова корона и балони. 100 гости дошли да поздравят телето.
Minnie Moo попада в дома на семейство Мойзър преди година, след като майка, която била използвана за родео, му се отказва от него веднага след раждането му. Новороденото дишало трудно, а впоследствие развило пневмония. Първоначалните собственици на телето предложили на някого да го вземе. И така то попада в дома на семейство Мойзър. След пристигането му в новия дом веднага извикали ветеринарен лекар, който чистосърдечно им казал, че направо си губят времето, защото шансовете на телето да оживее били едва около 5%. Но семейство Мойзър и дъщеря им Ашли не се отказали. И полека-лека тежащото едва 19 кг теле със засилено подхранване от бутилка започнало постепенно да се подобрява. Minnie Moo живее заедно с прасето Уибър. Те още спят заедно и много се харесват.
И на 4-месечна възраст тя вече била съвсем здрава.
Minnie Moo още спи заедно с прасето, което също е спасено, и много се харесват.
Според собствениците й Minnie Moo е много общителна и обича да си играе с кучетата. И сега се държи по-скоро като куче, отколкото като крава.
Година по-късно изпосталялото теле вече е 550-килограмова здрава и щастлива крава.