Те са почитатели на домашната манджа

Ако за първи път започвате да отглеждате красивите тропически дискуси, трябва да знаят, че този вид риби са много капризни във всяко едно отношение. Тъй като в естествени условия те обитават топлите води на Южна Америка, температурата на водата в аквариума на дискусите трябва да бъде не по-ниска от 25-30 градуса. Освен това капризните риби имат претенции и към качеството на водата

Затова тя трябва да се сменя доста често, в противен случай рибките ще се чувстват зле и ще започнат да умират.

Твърдостта на водата да се следи със специални прибори които се продават в зоомагазините. Пак оттам може да купите и специална кайма, тъй като дискусите не обичат суха храна

Каймата за дискуси съдържа: сурови говежди сърца (или месо), морска риба, скариди, калмари, яйца (твърдо сварени), моркови, сладки червени чушки, понякога магданоз или чесън.

Най-важният елемент в каймата са говеждите сърца, които стимулират апетита на дискусите и те растат по-добре.

При възможност и желание от ваша страна може и сами да приготвите каймата за дискусите. В състава й трябва да има същите съставки. Продуктите се смилат в месомелачка или се разбиват в блендер или пасатор, като преди това яйцата се сваряват твърдо и се добавят към месото. Ако храната е за големи риби, парчетата може и да са по-едрички. Ако ще се хранят подрастващи рибки, продуктите трябва добре да се сдребнят.

Готовата кайма се слага в отделни пликчета и се замразява, докато дойде време да храните рибките си.

Ако храната е за големи риби, парчетата може и да са по-едрички. Ако ще се хранят подрастващи рибки, продуктите трябва добре да се сдребнят.
Ако храната е за големи риби, парчетата може и да са по-едрички. Ако ще се хранят подрастващи рибки, продуктите трябва добре да се сдребнят.