Вкуснотия, която не сте опитвали

Продукти: 1 кг тиквички, 5 яйца, 300 г домати, 1 ч. ч. пълнозърнесто брашно, 350 г цедено кисело мляко, чесън, 150 г кашкавал, лук, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Тиквичките се настъргват, леко се посоляват и се оставят в гивгир да им се стече водата. Прехвърлят се в друг съд, като се изстискват от течността. Добавят се 5 яйца, малко сол, млян черен пипер. Всичко много добре се разбърква. Трябва да се получи смес с гъстотата на палачинково тесто. Загрейте тигана, намажете с олио и сипете вътре част от тестото. Заравнете с лъжичка. Тези плътни палачинки ще са блатовете за бъдещата торта. Печете от двете страни до златисто. Ако се използва тиган за палачинки трябва да се получат 7-8 "блата".

Докато приготвяте блатовете можете да подготвите и "крема". Към киселото мляко прибавете няколко скилитки чесън, които са ситно нарязани или смачкани с преса. Добавете сол и млян черен пипер на вкус. Ако искате може допълнително да добавите зелени подправки. Подгответе и пълнежа за тортата - доматите се режат на шайби, зеления лук - на дребно, а кашкавала се настъргва.

Преди да започнете сглобяването на тортата блатовете трябва да изстинат. Охладените палачинки се намазват с млечния крем. Отгоре се нареждат продуктите от пълнежа. Повтаря се докато свършат блатовете като се завършва с крем.

Добър апетит!