Прикачните машини на френските специалисти ProVitis пестят време и средства от обработките в лозарските масиви

Официалният вносител в България ИНТЕРАГРИ представи най-атрактивните машини от портфолиото на авторитения френски бранд ProVitis по време на професионална демонстрация в село Ветрен, край Силистра. Заедно със специализирания инвентар за лозарство бе демонстриран и лозарски трактор New Holland Т4.95V. Френският производител е един от лидерите в разработването на машини изцяло и само за лозарството и предлага опции, както за агрегатиране към трактор, така и към самоходен гроздокомбайн. У нас, от тази пролет, цялото портфолио на фирмата е достъпно чрез официалния вносител ИНТЕРАГРИ България и включва специализиран инвентар за всички обработки в лозарството. В демонстрацията се включи още един специалист в грижата за лозя и овощни градини- профилираният компактен трактор на NEW HOLLAND T4.95 V. На полето той също демонстрира основните си предимства, а именно изключителна маневреност, най-малко междуосие в сегмента и революционна по отношение на комфорт и безопасност кабина. Най-изгодните условия за покупка на модел от серията идват отново от официалния вносител - ИНТЕРАГРИ България.

Домакин на демонстрацията беше Димитър Димитров, който обработва около 2 000 дка с трайни насаждения, сред които и винени сортове лозя. "Тази техническа демонстрация, сподели той, беше изключително полезна, тъй като ИНТЕРАГРИ България представя нови машини, които до сега не са предлагани в нашия район. Ние разполагаме с трактор NEW HOLLAND, но нямаме този инвентар, който е разработен специално за лозята.

От представените днес, най-много ме впечатли машината за контурна резитба, защото тя спестява много ръчен труд. В момента ние правим всичко това на ръка, което отнема много време. С машината ще можем за 2-3 дни да покрием цялата площ лозя.

Това ще спести и пари от ръчен труд. Затова възнамеряваме да си закупим една такава машина, със специализирания трактор, който предлагат от ИНТЕРАГРИ България.

Освен това сме с добри впечатления от фирма ИНТЕРАГРИ. Екипът е винаги на разположение, било то за сервиз или информация. Добре се представят."

Контурна резитба

Машините за контурна резитба на ProVitis от серията Optima се предлагат в разновидност от единичен или двоен Г-образен профил, единичен или двоен П-образен профил, до троен П-образен профил, които са подходящи за работа със самоходни гроздокомбайни, като популярните BRAUD NEW HOLLAND.

Представената на демонстрацията машина отговаря на стандартите за работа в лозя с височина до 163 см., с двоен Г-образен профил и горна хоризонтална част 45 см. Моделът е със задвижване от регулируеми от кабината хидравлични мотори и производителност до 10 дка на час.

Обезлистяване

Демонстрираната машина за обезлистяване на ProVitis, LR - 350, работи на принципа на засмуквана на въздух, чрез турбина. Благодарение на това листата се прилепват към специален участък на машината и след това се отскубват от регулируем гумен валяк. Това спестява много време и труд за извършването на ръчно обезлистяване на лозята. Производителността на демонстрирания модел е 5 дка на час.

Връзване

На безупречно организираната демонстрация край село Ветрен беше представена и машина за връзване, модел РА 5000. Машината разполага с два независими ремъка, които повдигат листата нежно, без да нараняват лозовите пръчки. Машината работи с връзване на сезал и клипси, които са на принципа на телбод. Задвижването при машината се осъществява чрез хидравличен мотор, с изискване за 25 л. дебит на хидравликата. Производителността на демонстрираната машина е 3 дка на час.

Лозарски трактори

Пред очите на земеделците качества демонстрира и един добре познат син боец, това е специализираният трактор за лозаро-овощарски дейности Т4.95 V. Той се характеризира с кабина с изключителен комфорт и водеща безопасност. Т4.95 V е компактен и в същото време предлага отлична производителност, голяма икономия на гориво, и най-доброто в сегмента съотношение цена - качество. За повече въпроси относно серията и разновидностите, приложими в лозарството и овощарството, обърнете се към официалния вносител за България на NEW HOLLAND, фирма ИНТЕРАГРИ България.

Машината за контурна резитба на ProVitis предизвика сериозен интерес сред събралите се за демонстрацията лозари
Машината за контурна резитба на ProVitis предизвика сериозен интерес сред събралите се за демонстрацията лозари