Жребецът хрупа всеки ден по една копа сено. Кандидатът за Гинес се казва Дигер и е признат за най-високия английски кон. Дигер е Клейдесдалска порода тежковози.Той е едва на 4 години, но височината му в холката е 195,8 см. А ако се включи и главата (което не е прието при измерване на животни), тогава става 252,7 см. Но трябва да се уточни, че според конските мерки Дигер е все още тийнейджър, т.е. ще продължава да расте.

Дигер е най-големият кон, който сме виждали. Можем да го сравним с тийнейджър, който не се отделя от хладилник, пълен с храна. Никой не знае кога той ще спре да
расте, споделя управителят на фермата, където живее поизрасналият цвилещ тийнейджър.

Всеки ден Дигер изяжда по една малка копа сено, висока 120 см, и изпива повече от 100 л вода. Предишният му стопанин бил принуден да се откаже от питомеца си: грижите за цвилещия гигант му дошли в повече.

За най-висок кон в света е признат белгийският впрегатен жребец Радар - ръстът му (без подковите) е 203 см. Радар живее във ферма в Щатите.

Така че никак не е лесно да метнеш седлото на Дигер. В сравнение с него сегашната му стопанка Лиза Макфарлейн, която е висока едва 150 см, изглежда още по-дребничка.