При царевицата Еуралис продължава да развива ексклузивната си генетика Tropical Dent. Хибридите, които са представители на тази технология, са резултат от силен хетерозис, който подобрява добива, стабилността на хибридите, както и бързото отдаване на влага.

Успоредно с Tropical Dent, Еуралис предлага в портфолиото си хибриди, които са част от програма Roots Power. Тази система идентифицира и селектира хибриди, които се отличават с мощна, дълга и плътна коренова система, благодарение на която хибридите успяват да абсорбират наличната влага и хранителни вещества от по-дълбоките почвени слоеве.

Част от хибридите на Еуралис съчетават в себе си и двете технологии – Roots Power и Tropical Dent. Това гарантира на зърнопроизводителите едни по-голяма сигурност, дори и при суша, както и по-високи добиви в края на вегетацията.

ЕС Кокпит, ФАО 250 – хибрид с TD и RP гени. Най-ранният хибрид в портфолиото. Подходящ е и за втора култура. Кокпит е №1 хибрид по отдаване на влага. Скоростта му на отдаване на влага се ускорява двойно в края на вегетацията.

ЕС Галери, ФАО 330 – отново комбинация от двете генетични иновации TD и RP. Отлично съчетание между висока добивност, устойчивост на стресови условия и бързо отдаване на влагата в края на вегетацията.

Още за царевичните хибриди на Еуралис, чете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 17 август.