Земеделието в Русия става все по-печеливше и следва държавна програма

12 август 2017
Агробизнес
0
13554
 

Руското министерство на земеделието е изчислило, че между 2013 г. и 2016 рентабилността на селскостопанското производство се е увеличило с цели 2,2 пъти и продължава да расте, посочва вестник "Известия".

По данни на Министерството на земеделието през 2016 г. съотношението между приходите и разходите на земеделските производители е 16,4%, което е 2,2 пъти повече, отколкото през 2013 г., когато е било 7,3%.

Доходността през 2017 г. вече надхвърля цифрите от миналата година и достигна 16,9%.

Индексът на рентабилност се изчислява въз основа на размера на печалбата преди данъци и разходите за производство и продажба на стоки.

Производителите на млечна продукция са от тези, които отбелязват най-голямо увеличаване на рентабилността, което се дължи на нарастване на търсенето на местни суровини.

Отбелязва се, че не е увеличена рентабилността в производството на птиче месо, което е свързано със стагнация на цените на продуктите.

Доходността на земеделските производители е един от показателите на държавната програма за развитие на земеделието до 2020 г. Съгласно нея връзката между производствените печалби и разходи през 2018 г. трябва да възлезе на около 15%, а година по-късно - 16%, пише в целите на програмата.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
2547
0

Седмицата премина под знака на успокояване и дори понижение на цените на основните зърнени контракти по световните борси, като разбира се, имаше и различия,

3204
0

На 21 март 2018 г.  (сряда) в с. Тенево, общ. Тунджа, обл. Ямбол ще се проведе информационна среща-семинар с демонстрация на тема "Резитба на костилкови овощни видове", съобщи НААС.

9756
0

Само чрез уеднаквяване на субсидиите в земеделието ще могат да се постигнат заложените цели за опазване на климата и околната среда - това смятат аграрните министри на Полша, Естония, Литва и Латвия.

10827
0

Тенденциите показват увеличено търсене и ръст в биосектора Картата на световния пазар на зеленчуци през 2018 г., създадена от холандската изследователска агенция RaboResearch, показа,

7191
0

В брой 22 от 13 март 2018 г. на "Държавен вестник" е публикувана заповедта на министъра на земеделието, храните и горите, с която се одобрява окончателният специализиран слой, наречен "Площи,

Още от Фермер
630
0

Акцентите в кампанията на фирма ФМС са няколко, коментира Валентин Петров, търговски директор на ФМС. Разбира се, започваме с продуктите в житни, където имаме много добра комбинация от Грандстар

2268
0

Ето и други съвети на дългогодишния пчелар от Велинград Танко Ианов: * До очистителното облитане подхранване със сироп е нежелателно: течната храна стимулира излитането.

3933
0

Всички знаем колко полезни са зеленчуковите и плодови сокове. Също така се знае и за полезността на билките, смесени с пресни сокове. Нека разгледаме някои зеленчукови сокове,

423
0

Концентратът се дава 1 или 3 пъти дневно, според вида Задължително изхранвайте концентрираните фуражи в брашнест вид - сухи или мокри. За предпочитане е да се дават в гранулиран вид.

1719
0

Всички жители от Дуловска община се включиха днес в спасителна акция за бедстващи щъркели. Почти във всяко населено място в региона има приютени десетки екземпляра от защитения вид – бял щъркел.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Футболистите и щабът на националния отбор зарадваха децата от Центъра за настаняване от семеен тим в Разград. Те изненадаха с куп подаръци момчетата и момичетата, лишени от родителска грижа, на тренировъчната база на “Лудогорец”, където провеждат своята подготовка за контролата с Босна и Херцеговина.

Именно енергийната инфраструктура ще ни даде възможност да осъществим тази междусистемна свързаност със съседните на нас страни. Това ще направи целия наш регион много по-сигурен и по-конкурентоспособен. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която участваше във връчването на наградите за принос в развитието на енергийната

Поднесе ѝ я почитател на съпруга ѝ по време на визитата на държавния глава в Йерусалим Съпругата на президента Румен Радев Десислава дава автограф върху книгата за съпруга ѝ “Петият президент” на авторите на “24 часа” Лиляна Клисурова и Любомир Денов. Подава ѝ я представител на българската еврейска общност,

Отговор:Пръскането с карбамид е полезна практика, но в края на вегетацията. Особено за овошки, които през годината са имали силно нападение от струпясване, като ябълки и круши. За тази цел в началото на...
youtube video
Към галерията с видеа