В природата почти всяко цъфтящо семейство има своите "албиноси", които най-често са едни от най-ароматните растения.

Ако искате да създадете бяло кътче комбинирайте някои от следните видове: петуния, здравец, роза или клематис.

Подходящи са също и маргаритки, петуния, здравец, роза или клематис. Стефанотис, космос, гипсофила или жасмин също вършат работа.

Добри партньори на бялоцъфтящите са растенията с нежни розови и жълти цветове. Яркочервените и оранжевите контрастират с белия цвят и ще нарушат спокойния тон на композицията.

Подходящо е да ги комбинирате и със сребристолистни растения, като храстовидната хризантема, цистуса или теснолистната лавандула Alba с нежни бели цветове, които ще се открояват и на фона на зеления чимшир, дафиновото дръвче или различни декоративни треви.

Погледнете внимателно и ще видите колко нюанси има белият цвят. Ще откриете кремавожълто, шампанско, слонова кост с примес на синьо.

Вечер, когато настане гъст сумрак, белите цветове на бегонията, фуксията или стефанотиса ще светят в тъмното и ще придадат тайнствено звучене на вашето бяло кътче.

Заложете на листнодекоративните храсти или дърветата с подстригана корона - те са чудесни партньори на бялоцъфтящите едногодишни растения.

Лузитанската круша, произхождаща от Португалия, е особено интересна в комбинация с петунията.

Красиви "цветни килими" могат да се получат и от други едногодишни растения като карамфили или еригерон.

Кичестите стъбла на клубеновата тубероза сорт The pearl пък достигат метър височина. Цветовете й са ароматни и от столетия се използват в парфюмерийната промишленост.

Туберозата е подходяща и за букети. А при правилно и редовно поливане петунията сорт Bright Dream ще се окичи с цветове и почти напълно ще скрие тънките си стъбла.