Кога и защо се правят повторни теренни проверки и ще има ли такива

11 август 2017
Агробизнес
0
6489
 

. Този въпрос задават фермери

Кога по принцип се извършват повторни и контролни теренни проверки, попитаха фермери, които твърдят, че в други години им се е случвало да станат свидетели на това.

Трябва да знаят, че за повторна теренна проверки на даден физически блок инструкциите гласят, че се извършва в случаи на констатирана липса на достатъчно данни за коректното отразяване на резултата от първата теренна проверка в Системата за идентификация на земеделските парцели - СИЗП.

Това обаче засяга служителите и инспекторите и се прави при наличие на някакво противоречие в предоставените данни преди отразяването на резултатите от първата проверка в СИЗП, обясняват експертите.

Има цял регистър на теренните проверки, където се съхранява цялата информация от ревизиите на даден блок - първоначални данни и окончателни данни от повторната проверка.

При констатиране на непълнота или несъответствие повторна проверка може да бъде изискана, но не от фермери, а от отговорно лице в Областната дирекция "Земеделие".

Извършването й трябва да се осъществи в рамките на сроковете и правилата съгласно заповедта на министъра на земеделието за стартиране на годишни теренни проверки от съответния тип. Не е необходимо издаване на отделна заповед или писмо.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
2799
0

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

2142
0

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

3159
0

Все повече цифрови технологии работят за увеличаване на производителността на агробизнеса Ани Димитрова, по материали от Agrohub България повтаря траекторията, по която се движи западният свят.

2745
0

Основната цел на Iron Ox е да се създаде хидропонна ферма,където цялата работа се върши от роботите. Проектът вече е получил инвестиции от 1,5 млн долара Стартъпът Iron Ox,

2358
0

Липсата на валежи в Германия през настоящия сезон доведе до факта, че анализаторите на немската компания DRV прогнозират най-ниската реколта от 41,1 млн. тона зърно за последните десет години.

Още от Фермер
1593
0

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

3123
0

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

684
0

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

3771
0

Зелето се напада от голям брой вредители, сред които от неприятелите по-важни са бяла зелева пеперуда, зелева нощенка, зелев молец и листни въшки и листни бълхи, а от болестите – мана.

2322
0

От днес (16 юли) Българската агенция по безопасност на храните започна изплащането на обезщетенията на фермерите, чиито овце и кози бяха евтаназирани заради огнищата на чума по дребните преживни

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

- Слагаме в лютеницата само пресни чушки и домати от Тракийската низина, няма химия и добавки, кълне се Мария Русенова - Приготвя се по БДС повече от 50 г., славата ѝ се носи по всички континенти, сега чака и защита в ЕС С нея са израснали поколения българи. Тя и сега е утеха за сънародниците ни зад граница.

В началото на ваканцията пристигали по 100 заявления на ден Работят като бармани и сервитьори Бум на ученици, които искат да работят на морето, вместо да почиват през лятната ваканции, отчете инспекцията по труда. С 20% повече разрешителни са издадени на деца под 18 г. през първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на 2017 г.

Концертът на виртуозния музикант ще бъде на 29 октомври в зала “България”. Питър Бенс започва да свири на пиано едва на 2-годишна възраст, а на 7 пише първата си композиция. На 11 г. записва първия си албум. Учи в академия “Ференц Лист” в Будапеща и след това завършва пиано и композиране на филмова музика в колежа “Бъркли” в Бостън.

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа