Кога и защо се правят повторни теренни проверки и ще има ли такива

11 август 2017
Агробизнес
0
5157
 

. Този въпрос задават фермери

Кога по принцип се извършват повторни и контролни теренни проверки, попитаха фермери, които твърдят, че в други години им се е случвало да станат свидетели на това.

Трябва да знаят, че за повторна теренна проверки на даден физически блок инструкциите гласят, че се извършва в случаи на констатирана липса на достатъчно данни за коректното отразяване на резултата от първата теренна проверка в Системата за идентификация на земеделските парцели - СИЗП.

Това обаче засяга служителите и инспекторите и се прави при наличие на някакво противоречие в предоставените данни преди отразяването на резултатите от първата проверка в СИЗП, обясняват експертите.

Има цял регистър на теренните проверки, където се съхранява цялата информация от ревизиите на даден блок - първоначални данни и окончателни данни от повторната проверка.

При констатиране на непълнота или несъответствие повторна проверка може да бъде изискана, но не от фермери, а от отговорно лице в Областната дирекция "Земеделие".

Извършването й трябва да се осъществи в рамките на сроковете и правилата съгласно заповедта на министъра на земеделието за стартиране на годишни теренни проверки от съответния тип. Не е необходимо издаване на отделна заповед или писмо.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
2718
0

Разходите за производство нарастват от година на година и фермерите се тревожат за развитието на бизнеса Алма Давидова За европейските производители на пипер е много трудно да се конкурират на

315
0

Търсенето на украински слънчогледов шрот се увеличи рязко през първото тримесечие на 2018 г., в съответствие със значително увеличените покупки на Китай от миналия декември.

216
0

Вчера в Чикаго имаше малък напредък. Цените на пшеницата остават под натиск, поради поредните дъждове в равнините на САЩ. Междувременно цените на соята останаха на същото ниво,

3375
0

Това гласи наредба 1 от 12 март 2018 г. за реда и услвията за издаване на разрешения за отглеждане на растения от рода на коноп /канабис/ за влакно, семена за фураж и храна и за посев, с под 0,

198
0

На европейския зърнен пазар вчера се появиха нови колебания на пазара,който като цяло остава относително стабилен. Има укрепване на базата, като следствие на логистичните проблеми,

Още от Фермер
243
0

Националният съвет реши да продължи мониторингът за здравословното състояние на горите и да се подготви 5-годишна програма за възстановяване на увредените „Горският сектор е изправен пред решаването

45
0

След обилните валежи от дъжд и сняг срутище се е активирало в махала "Стара Падина" на ардинското село Падина, съобщиха от пресцентъра на община Ардино.

828
0

Холандска организация за защита на животните представи законопроект, в който предлага да се забрани клането на всички видове животни без предварително зашеменяване, съобщава Partijvoordedieren.

1224
0

Продължение от бр. 1371 Избор на дюзи: следете прогнозата за времето Пренебрегването на климатичните условия е една от най-грубите грешки на земеделците при работа с пръскачките.

1512
0

Всеки млад пчелар трябва да е наясно с взаимоотношенията между пчелите работнички и пчелната майка. Те са пряко обвързани и се изменят непрекъснато поради променящите се вътрешни и външни условия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Създателят и директор на интернет-корпорацията „Фейсбук“ Марк Зукърбърг заяви, че в Македония са открити редица фалшиви профили в социалната му мрежа , които са разпространявали фалшиви новини. Той заяви лично това по време на интервю пред телевизионния канал Си Ен Ен, цитиран от Фокус. Обсъждайки възможната намеса на изборите от недействителни

Канадската певица Селин Дион отмени голям брой свои концерти, предвидени да се проведат в Лас Вегас, поради наложителна операция на средното ухо, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.  49-годишната звезда информира феновете си през своята официална страница във Фейсбук, че й се налага да се подложи на "минимално инвазивна хирургична процедура" за

Съд в Южна Германия осъди на доживотен затвор млад кандидат за убежище, признал, че е изнасилил и убил 19-годишна студентка през 2016 г., предаде ДПА. Съдът постанови възможно най-тежката присъда срещу кандидата за убежище Хусейн К. Съдът също така прие, че са налице утежняващи вината обстоятелства и разпореди мъжът да бъде превантивно задържан,

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа