НАП ще проверява пак подробно фактурите за гориво с намален акциз

11 август 2017
Агробизнес
0
9108
 

Помощта под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола вече е одобрена от фонд "Земеделие".

Намалената акцизна ставка на горивото, използвано от фермерите се полага на стопани, вписани в регистъра по чл. 7 от Закона за подпомагане на земеделските производители и със заверена регистрационна карта.

Трябва още да имат и валидно заявление за подпомагане по схемата за единно плащане на площ и за обвързано подпомагане за животни за годината, предхождаща годината на кандидатстване.

Животновъди, които не попадат в обхвата на схемите за обвързано подпомагане, трябва пък да имат регистриран животновъден обект.

Заявлението се подава в общинските служби по земеделие, къде се прилагат копия от фактурите за купено гориво.

Ще има срок за проверки на фактурите от Националната агенция за приходите, преди помощта да бъде изплатена от Агенция "Митници" чрез фонд "Земеделие".

Според Закона за държавния бюджет е разписано, че общият размер на сумата, подлежаща за възстановяване на земеделските стопани от акциза за газьола не може да надвишава 84 млн. лв.

През 2016 г. по схемата са били подадени 7 468 заявления и е възстановена сума на фермерите над 82 млн. лв.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
2826
0

Огромен се оказа интересът към темата за чумата и справянето със заразните болести по животните през този доста горещ за ветеринарите месец юли. Що се отнася до стопаните на стоката,

2160
0

Приключи предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програма за развитие

3168
0

Все повече цифрови технологии работят за увеличаване на производителността на агробизнеса Ани Димитрова, по материали от Agrohub България повтаря траекторията, по която се движи западният свят.

2754
0

Основната цел на Iron Ox е да се създаде хидропонна ферма,където цялата работа се върши от роботите. Проектът вече е получил инвестиции от 1,5 млн долара Стартъпът Iron Ox,

2367
0

Липсата на валежи в Германия през настоящия сезон доведе до факта, че анализаторите на немската компания DRV прогнозират най-ниската реколта от 41,1 млн. тона зърно за последните десет години.

Още от Фермер
1620
0

l Ловците минават през специално обучение l Има притеснения да не се стреля и по дивеч, който не е разрешен 81 211 диви свине трябва да бъдат отстреляни през тази година,

3141
0

Когато няма беритба, никога не трябва да се дава на пчелите храна през деня, а само вечер, всякога вътре в кошера и отгоре на рамките, напомнят от pchelar.net.

693
0

Днес приключи и последният прием на заявленията за подпомагане за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги,

3798
0

Зелето се напада от голям брой вредители, сред които от неприятелите по-важни са бяла зелева пеперуда, зелева нощенка, зелев молец и листни въшки и листни бълхи, а от болестите – мана.

2376
0

От днес (16 юли) Българската агенция по безопасност на храните започна изплащането на обезщетенията на фермерите, чиито овце и кози бяха евтаназирани заради огнищата на чума по дребните преживни

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Стресът започва много преди да настъпи затормозяващо събитие, доказват учени. Може да има известна истина в суеверието да внимаваш да не станеш сутринта от леглото с кутсузлийския крак. Ако започвате деня си с фиксиране в разсъждение, че ви очаква стресиращо ежедневие и ядове, това може да саботира ума ви чак до лягане вчерта.

- Слагаме в лютеницата само пресни чушки и домати от Тракийската низина, няма химия и добавки, кълне се Мария Русенова - Приготвя се по БДС повече от 50 г., славата ѝ се носи по всички континенти, сега чака и защита в ЕС С нея са израснали поколения българи. Тя и сега е утеха за сънародниците ни зад граница.

В началото на ваканцията пристигали по 100 заявления на ден Работят като бармани и сервитьори Бум на ученици, които искат да работят на морето, вместо да почиват през лятната ваканции, отчете инспекцията по труда. С 20% повече разрешителни са издадени на деца под 18 г. през първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на 2017 г.

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа